Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης λογόκρινε αναρτήσεις που σχετίζονται με τον θάνατο του πολιτικού επικεφαλής της Χαμάς
Η ρυθμιστική αρχή του διαδικτύου της Τουρκίας μπλόκαρε την πρόσβαση στο Instagram μετά την κριτική που άσκησε ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για «λογοκρισία» των αναρτήσεων που σχετίζονται με τον θάνατο του πολιτικού επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.
Η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών δεν έδωσε λόγο για την κίνηση αυτή. Η ίδια και η Meta Platforms Inc, στην οποία ανήκει το Instagram, δεν απάντησαν σε αιτήματα του Bloomberg για σχολιασμό.
Η Τουρκία είναι σφοδρός επικριτής του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα και δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Την Τετάρτη ο επικεφαλής επικοινωνίας της Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν κατηγόρησε το Instagram ότι «εμπόδισε ενεργά τους ανθρώπους να δημοσιεύσουν μηνύματα συλλυπητηρίων για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Χανίγια, χωρίς να επικαλεστεί παραβιάσεις της πολιτικής του».
Η δολοφονία του Χανίγια θέλει να κάμψει τη λαϊκή βούληση των Παλαιστινίων, αλλά η σιωνιστική βαρβαρότητα δεν θα πετύχει τους στόχους της, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν καταδίκασε σθεναρά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη και πρόσθεσε ότι μαζί με τη δολοφονική επίθεση κατά του διοικητή της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό αποτελούν «βρώμικα σχέδια».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, από την πλευρά του εξέφρασε τη λύπη του για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, για τον οποίο είπε ότι «μαρτύρησε», προσθέτοντας ότι έχει γίνει σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης.
«Είχε αφιερώσει τη ζωή του στην παλαιστινιακή υπόθεση και στο να φέρει ειρήνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη», είπε ο Φιντάν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία δική του και του Χανίγια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών έως τις 19 Δεκεμβρίου
- Peter Greene: Νεκρός στο διαμέρισμά του ο κακός της “Μάσκας” και του “Pulp Fiction”
- Επίδομα Α21: Νωρίτερα η πληρωμή – Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
- Bloomberg: Η ΕΕ φοβάται ρωσικό “Δούρειο Ιππο” στην Ουκρανία
- Ανάρτηση Καρυστιανού για άρθρο 86 και ποινικές ευθύνες υπουργών
- Καναδάς: Η «στροφή» Κάρνεϊ στα ορυκτά καύσιμα φέρνει ρήξεις και παραιτήσεις
- «Όχι» στη συνάντηση τη Δευτέρα στο Μαξίμου λένε οι αγρότες
- Ματσάδο: Ο Νικολάς Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








