Η φορολογική απαλλαγή των εταιρικών πωλήσεων ακινήτων καταργήθηκε
Η Τουρκία εισάγει ελάχιστο φόρο 10% για τα εταιρικά κέρδη από το 2025 για να συμβάλει στη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος.
Ο εγχώριος ελάχιστος φορολογικός συντελεστής για τα εταιρικά κέρδη δεν θα είναι κάτω από 10% πριν από τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας από το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομικών το Σάββατο.
Οι αλλαγές στον εταιρικό φορολογικό κώδικα είναι ένα βήμα προς τη δημοσιονομική εξυγίανση και αποτελεί μέρος της αλλαγής πολιτικής που επιβλέπει ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ από τότε που ανέλαβε τα οικονομικά της χώρας μετά από εκλογές πέρυσι. Οι επενδυτές βλέπουν τα δημοσιονομικά μέτρα ως κλειδί για τη στήριξη της νομισματικής πολιτικής στη μάχη της χώρας κατά του πληθωρισμού.
Από τότε που ανέλαβε το τιμόνι, ο Σιμσέκ τόνισε ότι οι φορολογικοί νόμοι θα απλοποιηθούν και το πεδίο των φορολογικών εκπτώσεων και απαλλαγών θα μειωθεί, αναφέρει το Bloomberg.
Η κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη του δημοσιονομικού ελλείμματος για το επόμενο έτος στο 3,1% του ΑΕΠ από 3,4% προηγουμένως. Για φέτος, αναμένει έλλειμμα 4,9%.
Τα κυριότερα σημεία του νέου φορολογικού κώδικα:
Ο φορολογικός συντελεστής για τα κέρδη από έργα που κατασκευάζονται με μοντέλα κατασκευής-λειτουργίας-μεταβίβασης και σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα είναι 30%.
Η απαλλαγή των κεφαλαίων από τον εταιρικό φόρο θα εξαρτάται από τη διανομή τουλάχιστον του 50% των εσόδων τους από ακίνητα ως μερίσματα.
Η φορολογική απαλλαγή των εταιρικών πωλήσεων ακινήτων καταργήθηκε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με ώθηση από την πτώση του πετρελαίου – «Βουτιά» 26% για την Alstom
- Σερβία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της Alta Banka για υπόθεση υπεξαίρεσης 430 εκατ. δολαρίων
- Alphabet: Επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων για 6 δισ. ευρώ εν μέσω πιέσεων στην τεχνολογία λόγω AI
- Στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Τραμπ για τις εκλογές στην Καλιφόρνια – Στο στόχαστρο 20.000 ψηφοδέλτια
- Στον αέρα οι διαγωνισμοί για τα πωλητήρια σε Ακρόπολη, Κνωσό και Ολυμπία – Παρέμβαση της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων
- CENERGY HOLDINGS S.A. - Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








