Επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου: 25% σε Καναδά και Μεξικό και 10% στην Κίνα
Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς 25% στον Καναδά και το Μεξικό και 10% στην Κίνα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ, αλλά αρνήθηκε να πει εάν θα υπάρξουν εξαιρέσεις προϊόντων.
Οι δασμοί θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου.
«Δεν ξεκινά εμπορικός πόλεμος με τον Καναδά», σχολίασε η Λέβιτ, μεταδίδει το Reuters. Χρονοδιάγραμμα για την επιβολή δασμών στην Ε.Ε. δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, προσέθεσε.
Οι δασμοί στην Κίνα αποτελούν αντίποινα για «την παράνομη φαιντανύλη που διένειμαν στη χώρα μας», τόνισε η Λίβιτ.
Bάζοντας τέλος σε εβδομάδες σεναριολογίας, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την εφαρμογή της επιθετικής δασμολογικής πολιτικής από πλευράς Τραμπ: «Ο πρόεδρος τηρεί τις εξαγγελίες του», σχολίασε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Οι αμερικανικές μετοχές, οι οποίες είχαν κέρδη νωρίτερα στη συνεδρίαση της Wall Street, έκοψαν τη φόρα τους μετά την ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στη Βουλή το νομοθετικό κενό (δώρο) που προακλεί νέο «κύμα» ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα υγείας
- Hellenic Train και Όμιλος Κοπελούζου ίδρυσαν την FxD Logistics Α.Ε. για το Θριάσιο ΙΙ
- ΟΤΕ: Μόνος στην κορυφή της Ελλάδας με rating «Α-» από την S&P
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Δανία: Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός μειώνει εταιρικούς φόρους και ΦΠΑ στα τρόφιμα
- ΣτΕ: Στο μικροσκόπιο οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Πλάκα
- Ρούμπιο: Η αμερικανική νομοθεσία κρατά την Τουρκία εκτός του προγράμματος των F-35
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








