Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, που έχει οριστεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου, θα συμμετάσχει και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, με το δικηγορικό σώμα να έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Συγκεκριμένα, εκτός από την συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης για την τραγωδία στα Τέμπη, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή του ότι:
- Τη συμμετοχή των μελών του στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι κοινωνικοί φορείς την Πέμπτη 16.3.2023.
- Τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή σχετική ποινική διαδικασία, με αυτοπρόσωπη παράσταση των Προέδρων της Συντονιστικής Επιτροπής στη Λάρισα.
- Την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 16.3.2023.
- Τη διοργάνωση σιωπηρής διαμαρτυρίας μελών του την ίδια ημέρα (Πέμπτη 16.3.2023) και ώρα 20:30 σε Δικαστήριο της Αθήνας (το οποίο θα ανακοινωθεί αύριο 14 Μαρτίου)
Tο δικηγορικό σώμα έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία και σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και να αποδοθούν ευθύνες, αστικές και ποινικές, όπου και αν ανήκουν, τόσο σε υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο.
Πρόκειται για ζήτημα εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, που μας αφορά όλους.
Κανείς δεν δικαιούται να μένει αμέτοχος μπροστά σε αυτή την τραγωδία. Το οφείλουμε στα θύματα του δυστυχήματος και στις οικογένειές τους αλλά και στην κοινωνία μας, που δεν μπορεί να ξαναβιώσει μία νέα τραγωδία»,
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νοσοκομειακά συμβόλαια: Η ΕΛΣΤΑΤ βάζει φρένο στις αυθαίρετες αυξήσεις, δημοσιοποιώντας το νέο δείκτη αναπροσαρμογής ασφαλίσεων υγείας
- Saudi Aramco: Επανεκκινεί τις εξαγωγές από το Ras Tanura μετά από τέσσερις μήνες – Επιστρέφει σταδιακά η τροφοδοσία από τον Περσικό Κόλπο
- Οδικές Μεταφορές: Μείωση 5,5% στους τόνους, άνοδος 8,5% στα τονοχιλιόμετρα το δ’ τρίμηνο
- ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ - E.IN.S. Α.Ε. - E.IN.S. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ριζικό “λίφτινγκ” από την ΕΚΤ στην τραπεζική εποπτεία με κατάργηση δεκάδων οδηγιών
- Φρένο στα σχέδια της OpenAI για είσοδο στο χρηματιστήριο
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Ψάλτης (ALPHA Bank): Η ανάπτυξη δεν αρκεί – Η Ελλάδα χρειάζεται παραγωγικότητα και επενδύσεις
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








