Ακολουθούν η Μήλος, η Σύμη, οι Παξοί και η Ιθάκη
Την σύγχρονη τάση των «δίδυμων προορισμών» αναδεικνύει σε έρευνά του το Travel Weekly, προτείνοντας τα πέντε καλύτερα μη συμβατικά νησιά της Ελλάδας που προσφέρουν ξεχωριστές ταξιδιωτικές αποδράσεις χωρίς όμως την κοσμοσυρροή των αντίστοιχων καθιερωμένων ονομάτων του ελληνικού τουρισμού.
Στην πρώτη θέση της «μυστικής πεντάδας» της λίστας του Travel Weekly βρίσκεται η Αστυπάλαια, που σύμφωνα με το δημοφιλές βρετανικό μέσο «αποτελεί ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των Δωδεκανήσων, θυμίζει πεταλούδα και διαθέτει παραδοσιακά κατάλευκα χωριά, εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και φανταστικές παραλίες.
Όλα όσα έχει ονειρευτεί κανείς, μείον τα πλήθη». Ακολουθούν η Μήλος, η Σύμη, οι Παξοί και η Ιθάκη. Στον αντίποδα, τα πέντε νησιά που βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κως. Το άρθρο επισημαίνει πως η ανάγκη για νέους ανεξερεύνητους προορισμούς γίνεται κάθε χρόνο πιο έντονη, όπως άλλωστε αποδεικνύουν και οι διαδικτυακές αναζητήσεις διεθνώς.
Σημειώνεται πως έντονο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν οι Βρετανοί δημοσιογράφοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες στις βιώσιμες καινοτομίες, τις εναλλακτικές δραστηριότητες και τις ομορφιές της Αστυπάλαιας που παρουσιάστηκαν από τον δήμαρχο του νησιού Νίκο Κομηνέα στην διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο, WTM, στο πλαίσιο του sustainability marathon που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Μ.Βρετανίας.
«Η Αστυπάλαια εξελίσσεται σε έναν βιώσιμο προορισμό, μοναδικό για τα παγκόσμια δεδομένα. Η ανταπόκριση των ταξιδιωτών είναι αξιοσημείωτη στις αλλαγές. Αναμένουμε μία τουριστική χρονιά με πολύ καλή δυναμική», δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αστυπάλαιας Κώστας Καμπύλης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κωνσταντίνα Κορωνάκη: Από τον Κωτσόβολο στα Public, νέα Construction και Engineer Manager
- Πάνω από 7 δισ. δολάρια από την Αυστραλία για την ενίσχυση των αποθεμάτων καυσίμων
- Το δολάριο υποχωρεί καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Αστυπάλαια: Από το «πράσινο νησί-βιτρίνα» στην έκτακτη ανάγκη για το νερό
- Ρεκόρ στις αγορές της Ασίας χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και τις ελπίδες για ειρήνη στο Ιράν
- Toyota: Στροφή με φόρα στα ηλεκτρικά για να προλάβει την κινεζική απειλή
- Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στη Νέα Ιωνία ρυθμίσεις στη σήραγγα της Εθνικής Αντιστάσεως
- Στην Κίνα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, συναντήθηκε με τον Wang Yi στο Πεκίνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








