Επιχειρήσεις

Τζόρτζιο Αρμάνι: Οργανώνει την εισαγωγή της εταιρείας του στο χρηματιστήριο μετά το θάνατό του

Ο Ιταλός βασιλιάς της μόδας έχει καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια τους κανόνες και τον τρόπο με τον οποίο ο όμιλος θα διοικείται από τους κληρονόμους του

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι κρατούσε πάντα σφιχτά τον έλεγχο της αυτοκρατορίας που έχτισε και δε θα μπορούσε να αλλάξει τώρα.  Ο 89χρονος Ιταλός βασιλιάς της μόδας φαίνεται να έχει καταγράψει ήδη με κάθε λεπτομέρεια τους κανόνες και τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία του θα διοικείται μετά το θάνατό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ένα μέχρι σήμερα άγνωστο έγγραφο του 2016, οποίο βρίσκεται στην κατοχή συμβολαιογράφου στο Μιλάνο και καθορίζει τις αρχές που θα διέπουν όσους κληρονομήσουν τον όμιλο, ενώ ένα άλλο έγγραφο περιγράφει λεπτομερώς θέματα όπως η προστασία των θέσεων εργασίας στην εταιρεία.

Το πρώτο έγγραφο εξηγεί πώς οι κληρονόμοι του θα πρέπει να προσεγγίσουν μια πιθανή εισαγωγή στο χρηματιστήριο – αν και όχι πριν από πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του – και κάθε πιθανή δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Ο Αρμάνι παραμένει διευθύνων σύμβουλος και ουσιαστικά μοναδικός μέτοχος της επιχείρησης που ίδρυσε με τον εκλιπόντα σύντροφό του τη δεκαετία του 1970, η οποία είχε πέρυσι κύκλο εργασιών 2,35 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δεν έχει παιδιά για να κληροδοτήσει την επιχείρησή του, και δεν είναι λίγοι που αναρωτιούνται αν εκείνοι που θα την αναλάβουν θα καταφέρουν να διατηρήσουν και στο μέλλον την ανεξαρτησία που ο ίδιος αγαπά, σε έναν κλάδο που κυριαρχείται από ομίλους πολυτελείας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu