Πολιτική

Β. Σπανάκης: Αφήνει ανοικτό “παράθυρο” για 6ημερη εργασία

"Προβλέπεται για τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας"

Ανοικτό ενδεχόμενο για καθεστώς 6ήμερης εργασίας άφησε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ και τον Ακη Παυλόπουλο, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης. “Προβλέπεται για τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή, έχουμε διασφαλίσει ότι αν κάποιος εργαστεί την έκτη μέρα, να πάει με 40% προσαύξηση και αν πάει Κυριακή 75% σε αυτό το ημερομίσθιο. Αυτό γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και συγκεκριμένη διαδικασία. Η 6ημερη εργασία μπορεί να υπάρξει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις”.

Οσο για την ακρίβεια; “Η ακρίβεια είναι προσωρινή και εισαγόμενη”, ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και συνέχισε, λέγοντας: “Η ακρίβεια είναι το νούμερο 1 θέμα για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια, με μεγαλύτερη επιτυχία από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει αποκλιμακώσει αυτές τις πιέσεις”, πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, “ο πληθωρισμός των τροφίμων – που εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα – μειώθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο κατά 3%. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων το επόμενο διάστημα. Το 2025, ο ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα μας θα περάσει τον πληθωρισμό. Αυτό θα συμβεί το β΄ εξάμηνο του 2025”.

Αναφερόμενος στους μισθούς, ο κ. Σπανάκης τόνισε ότι “με τον μέσο μισθό να έχει διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ, με κυβερνητική δέσμευση να φτάσει τα 1500 ευρώ. Στον τουρισμό, ο μέσος μισθός είναι πάνω από τον μέσο όρο των άλλων επαγγελμάτων”.

“Οι αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις θα συνεχιστούν και είναι μόνιμες. Οι πληθωριστικές πιέσεις είναι προσωρινές και θα αποκλιμακωθούν”, σχολίασε ο υφυπουργός Εργασίας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu