Το ενδεχόμενο παράτασης του μνημονίου για μερικές μέρες ή εβδομάδες μετά το τέλος του έτους άφησε ανοιχτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος η παράταση του μνημονίου είναι πιθανή «για τεχνικούς λόγους».
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την αποτίμηση των εξελίξεων μετά τις συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα στο Παρίσι, συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.
Μιλώντας το πρωί στον Σκάι, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος συμμετείχε στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα στο Παρίσι, ανέφερε πως στόχος της Αθήνας είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά «όχι και πάση θυσία». Επιβεβαίωσε ότι έχει τεθεί από την τρόικα η εξάμηνη παράταση του μνημονίου, αν και όπως είπε, η κυβέρνηση δεν συμφωνεί.
Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε σήμερα κατά 17 μονάδες βάσης στο 8,40%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μάχη με τον πληθωρισμό δίνει η ΕΚΤ μέσω των επιτοκίων
- Επαναπατρίστηκαν άλλοι 538 Ελληνες από τη Μέση Ανατολή – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
- Η Αναστασία Μαρινάκου νικήτρια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας
- Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Θα παρέμβουμε σε κάθε φαινόμενο κερδοσκοπίας
- Super League: Μάχη κορυφής στο Φάληρο μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ (21:00)
- Η Nintendo of America προσφεύγει κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ για επιστροφές δασμών
- Πώς η νέα μονάδα ΔΕΟΣ της ΑΑΔΕ αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής
- Υποχρεωτικές διαφημίσεις μισού λεπτού φέρνει το YouTube στην εφαρμογή της τηλεόρασης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








