Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και από τους αγροτοκτηνοτρόφους της Δυτικής Κρήτης
Τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης σε δύο σημεία, στο ύψος της Παντάνασσας και στο ύψος του Πετρέ, έκλεισαν οι αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο δρόμος έχει αποκλειστεί και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι από το Ηράκλειο, το Λασίθι και τον Μυλοπόταμο που βρίσκονται στην Παντάνασσα αυτή την ώρα είναι σε διαβουλεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν την κινητοποίηση.
Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και από τους αγροτοκτηνοτρόφους της Δυτικής Κρήτης. Προηγήθηκε προσυγκέντρωση στον κόμβο των Βρυσών από ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία μέχρι τη γέφυρα του Πετρέ, σημείο συνάντησης με τους αγροτοκτηνοτρόφους του δυτικού Ρεθύμνου, όπου επίσης έγινε συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου, ο οποίος έληξε στη συνέχεια.
Σε υπόμνημα που απέστειλε στον Πρωθυπουργό, η Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποιήσεων ζητεί την παρέμβασή του, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
Να γίνουν άμεσα όλες οι πληρωμές που έχουν καθυστερήσει με ευθύνη του Υπουργείου.
Να τελειώνουν γρήγορα οι έλεγχοι και να μεταφερθούν οι ενισχύσεις στους πραγματικούς δικαιούχους.
Να διασφαλίσετε τις ενισχύσεις που δικαιούμαστε ανεξάρτητα Τεχνικής Λύσης.
Να γίνουν αποδεκτά ως επιλέξιμοι βοσκότοποι, τα γύρω στα 2 εκατομμύρια στρέμματα που σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ θεωρεί δάσος.
Να στηριχθεί η ντόπια κτηνοτροφία της Κρήτης με έναν διαφορετικό τρόπο ενισχύσεων που θα λαμβάνει υπόψιν το υπερδιπλάσιο κόστος παραγωγής σε σχέση με την κτηνοτροφία της ηπειρωτικής χώρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για 2.628 μόνιμες θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
- Το ευρώ υποχωρεί οριακά στα 1,1606 δολάρια
- Πιερρακάκης: «Θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για νέα μέτρα στήριξης»
- Ναυτιλιακοί μεσίτες: Έως 1.000 πλοία στα Στενά του Ορμούζ περιμένουν το «πράσινο φως» για διέλευση
- Ξεπέρασαν τις 6.700 οι βεβαιώσεις για το πρόγραμμα Ανακαίνιση Κατοικίας του ΕΣΠΑ
- Η Lidl Ελλάς κάνει τη φρεσκάδα… εγγύηση
- Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League
- ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ - Αποφάσεις της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 17ης Ιουνίου 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








