Δύο ακόμη τεχνολογικοί κολοσσοί, η Microsoft και η Nvidia, έχουν επίσης συζητήσει να συμμετάσχουν στο γύρο
Η Apple εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις με την OpenAI για να συμμετάσχει σε έναν γύρο χρηματοδότησης από όπου η δεύτερη αναμένεται να αντλήσει έως και 6,5 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal, η Apple έμεινε πρόσφατα εκτός συνομιλιών για τον γύρο ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.
Δύο ακόμη τεχνολογικοί κολοσσοί, η Microsoft και η Nvidia, έχουν επίσης συζητήσει να συμμετάσχουν στο γύρο, υπό την ηγεσία της Thrive Capital η οποία επενδύει περίπου 1 δισ. στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης.
Η Microsoft αναμένεται να επενδύσει περίπου 1 δισ. δολάρια, προσθέτοντας στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει ήδη βάλει στην εταιρεία, ωστόσο όσο οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη είναι πιθανό οι συμμετέχοντες και τα ποσά των επενδύσεων να αλλάξουν.
Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, η Wall Street Journal είχε μεταδόσει αρχικά την είδηση για συνομιλίες μεταξύ Apple και Nvidia με την OpenAI, προσθέτοντας ότι μετά τον εν λόγω γύρο άντλησης, η αποτίμηση του ερευνητικού οργανισμού τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να φτάσει πάνω από 100 δισ. δολάρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΗΕ: Περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας στην υπηρεσία για τους πρόσφυγες
- ΙΝΚΑ: Δικαιώματα και υποχρεώσεις των καταναλωτών σε καταλύματα, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου
- Μέση Ανατολή: Είκοσι δύο αραβικές και ισλαμικές χώρες καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ισραήλ
- Πρακτορείο διανομής Αργος: 24ωρη απεργία, χωρίς εφημερίδες την Τετάρτη 18/06
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά κάλυψη η Mediobanca, βλέπει τιμή στόχο 28,80 ευρώ
- ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Αύξηση 2,3% του ΑΕΠ το 2024 – Κινητήριος “μοχλός” επενδύσεις και κατανάλωση
- METLEN: Ολοκλήρωσε τη χρηματοδότηση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών στην Αυστραλία
- Θ. Κιουρτζής: “Εγινε μεγάλος ντόρος για τις αυξήσεις στα καύσιμα λόγω Μέσης Ανατολής”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις