Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat και του ΙΕΛΚΑ
«Η πορεία του πληθωρισμού των τιμών τροφίμων από τον Ιούνιο 2024 παρουσιάζει εικόνα εξομάλυνσης της επίδρασης της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών, και ιδιαίτερα των ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών», υποστηρίζει το υπ. Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του.
Πληθωρισμός τροφίμων Ιούνιος 2024 – Ιανουάριος 2025

«Τα στοιχεία της πορείας του πληθωρισμού τροφίμων στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι, σταδιακά, η παγκόσμια πληθωριστική κρίση παρέρχεται αλλά και ότι τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση αποδίδουν καρπούς υπέρ των καταναλωτών και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων οικονομικά.
Ωστόσο, η προσπάθεια για την βελτίωση των συνθηκών της ελληνικής λιανικής αγοράς δεν σταματά, αντιθέτως εντείνεται το επόμενο χρονικό διάστημα με τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων για την αύξηση του ανταγωνισμού, την καλύτερη ενημέρωση του καταναλωτή και την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.
Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η αύξηση της πραγματικής αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών με καλύτερες τιμές για τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καλύτερες οικονομικές απολαβές για τους πολίτες, με στόχο τη σύγκλιση του βιοτικού επιπέδου της Ελλάδας με αυτό των προηγμένων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- TRASTOR Α.Ε.Ε. ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - Ανακοίνωση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με διανομή δωρεάν μετοχών
- PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε. - Γνωστοποίηση αγοράς ιδίων μετοχών της 28.9.2026
- TREK ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Ε. - Οικονομική κατάσταση TREK DEVELOPMENT Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- BRIQ PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - Αγορά ιδίων μετοχών (28/09/2026)
- Στην ευρωπαϊκή αγορά η υπηρεσία GlobalHire από τη Revolut Business
- Στο εσωτερικό δίκτυο του β’ ορόφου οι έρευνες για τη φονική έκρηξη στην Πλάκα
- Η Alpha Finance-Axia ανεβάζει τον πήχη στο 5,1 ευρώ για τη μετοχή της AVAX
- Αυτοκατανάλωση: Net-billing, φωτοβολταϊκά “πρίζας” και μπαταρίες στο νέο ενεργειακό τοπίο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








