Μη προβλεπόμενη διακίνηση προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού στο διάστημα Μαΐου - Ιουνίου 2023 διαπιστώνει το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου για τα e-mails που δόθηκαν στην ευρωβουλευτή της ΝΔ
Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων παραδόθηκε το πόρισμα του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαρροή των e-mails Ελλήνων του εξωτερικού και τη χρήση τους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Να θυμίσουμε ότι η ευρωβουλευτής απέκτησε τη λίστα από συνεργάτιδα του ΓΓ του ΥΠΕΣ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου, οι οποίοι υποχρεώθηκαν από το Μαξίμου σε παραίτηση αμφότεροι. Το πρωθυπουργικό γραφείο έκανε πρώτο «ανεξάρτητη» έρευνα για την υπόθεση, καθώς στην αρχή, μόλις γνωστοποιήθηκε η διαρροή από καταγγελίες αποδεκτών ψηφοφόρων του εξωτερικού της επικοινωνίας μαζί τους από την κα Ασημακοπούλου, τόσο το ΥΠΕΣ, όσο και η κα Κεραμέως είχαν αρνηθεί κάθε εμπλοκή.
Έτσι σήμερα, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοινώθηκαν τα εξής:
Από την πρώτη στιγμή, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση των καταγγελιών για αποστολή e-mail σε Έλληνες πολίτες που κατοικούν στο εξωτερικό.
Ακριβώς γι’ αυτό, την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τις καταγγελίες πολιτών, η υπουργός Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος έδωσαν εντολή για διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου πραγματοποίησε πλήρη έλεγχο, που κατέληξε σε εκτενές πόρισμα, το οποίο η κα Κεραμέως και ο κ. Λιβάνιος παρέδωσαν σήμερα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και στον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προς διευκόλυνση των ερευνών τους.
Κεντρικό στοιχείο του πορίσματος είναι η διακρίβωση, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2023, μη θεσμικά προβλεπόμενης διακίνησης, εντός του Υπουργείου Εσωτερικών, προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό και είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές του 2023.
Στο πόρισμα συστήνονται πειθαρχικές ενέργειες στη βάση των ευρημάτων. Περιλαμβάνονται επίσης συστάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε σχέση με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Στη βάση του πορίσματος Εσωτερικού Ελέγχου, η υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός προχωρούν τις διαδικασίες για τις εν λόγω πειθαρχικές ενέργειες καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε σχέση με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καταλήγει η ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Fourlis: Καθαρό μέρισμα 0,1425 ευρώ ανά μετοχή – Στις 3 Ιουλίου η καταβολή
- Τραμπ: Οι όροι της συμφωνίας που διέρρευσε το Ιράν είναι αναληθείς
- Wall Street: Επιφυλακτικές κινήσεις εν αναμονή της ιστορικής IPO της SpaceX
- Γκεορκγίεβα (ΔΝΤ): «Τα προηγμένα μοντέλα ΑΙ μπορούν να καταστρέψουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα»
- FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Ανακοίνωση Διανομής Μερίσματος χρήσης 2025
- FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 15 – 06 – 2026
- Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και SKY express κατά της ΥΠΑ για την ταλαιπωρία των επιβατών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








