Το νερό θα μεταφερθεί από τις πηγές Παραμεριτών με αγωγό μήκους 12,7 χιλιομέτρων
Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 1,75 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει νερό από τις πηγές Παραμεριτών προς το Αλιβέρι Ευβοίας, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Κύμης–Αλιβερίου.
Το έργο προβλέπει αγωγό μήκους 12,7 χιλιομέτρων με δυνατότητα παροχής έως 200 κυβικών μέτρων την ώρα, καθώς και αντλιοστάσιο, υδραυλικά εξαρτήματα, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και συστήματα αυτοματισμού. Τα υδρολογικά στοιχεία συγκεντρώθηκαν σε συνεργασία με την ΕΑΓΜΕ.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η υλοποίηση του έργου θα ενισχύσει την τοπική κοινωνία και θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί ο τουρισμός, εξασφαλίζοντας την επαρκή και ποιοτική παροχή πόσιμου νερού.
Παράλληλα, τους μήνες μειωμένης κατανάλωσης, το πλεονάζον νερό θα αξιοποιείται για τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα στο Αλιβέρι, ώστε να αποκατασταθούν οι γεωτρήσεις της περιοχής Λογγού που έχουν υποστεί υφαλμύρωση από υπεράντληση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χάπια αδυνατίσματος: Πώς η μακροχρόνια χρήση γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις φαρμακευτικές
- Σουηδία: Εκλογικό θρίλερ με διαφορά 0,3 μονάδων – Η ακροδεξιά διεκδικεί για πρώτη φορά υπουργεία
- CEO της Anthropic: «Να επιβραδύνουμε την AI» – Ο κίνδυνος να χάσουμε τον έλεγχο
- Ιράν και ΗΑΕ βρίσκουν κοινό έδαφος στη σύνοδο των BRICS
- Οι Χούθι απειλούν τη στρατηγική πύλη της Ερυθράς Θάλασσας
- Σαουδική Αραβία: Κλείνει ο κρίσιμος πετρελαιαγωγός East-West μετά από επίθεση με drones
- Oracle: Τα 664 δισ. δολάρια που ενθουσίασαν τους αναλυτές – Τι βλέπει τώρα η Wall Street
- WSJ: Κινεζικές δορυφορικές εικόνες φέρεται να βοήθησαν το Ιράν στο χτύπημα που σκότωσε 3 Αμερικανούς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








