Για φοροδιαφυγή πολλών χιλιάδων ευρώ
Συνεργεία της ΑΑΔΕ από την Αθήνα, βρίσκονται στο νησί της Ρόδου αυτή την εποχή και σφραγίζουν επιχειρήσεις, αφού προηγουμένως επιβάλλουν «τσουχτερά» πρόστιμα, σε βάρος τους, για φοροδιαφυγή πολλών χιλιάδων ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», έχουν σφραγιστεί ήδη περισσότερες από 10 επιχειρήσεις σε ολόκληρο το νησί (για 48 ώρες ή 4 μέρες, ανάλογα με τη βαρύτητα των παραβάσεων) ενώ μέσα στις επόμενες μέρες, που οι έλεγχοι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αναμένεται να υπάρξουν και άλλες κυρώσεις.
Οι επιχειρήσεις, πιάστηκαν στο… δόκανο των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από στοιχεία που χορήγησαν όλες οι τράπεζες το 2023.
Σύμφωνα με αυτά, εντοπίστηκαν να έχουν εισπραχθεί ηλεκτρονικά (μέσω των POS) ποσά τα οποία όμως δεν είχαν δηλωθεί στην Εφορία! Τα σύνολο των ποσών αυτών, εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.
Με βάση τα ποσά αυτά, επιβάλλονται αντίστοιχα και οι σχετικές μέρες «σφραγίσματος» των επιχειρήσεων, που ξεκινούν από 24 ώρες μέχρι και 4 μέρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιστορική στιγμή για τη MAN η έναρξη παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών
- Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος N. Αλούπης, πρώην CEO της Motorola Hellas
- Πούτιν με Ερντογάν: Η σύρραξη Ισραήλ – Ιράν πρέπει να τερματιστεί άμεσα
- United Media: Πήρε έγκριση από την Κομισιόν για την εξαγορά του 50% του Alpha TV
- Ιμάμογλου: Ποινή φυλάκισης 7 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ζητά ο εισαγγελέας
- Ανω Σούλι Μαραθώνα: Μεγάλη φωτιά, σηκώθηκαν 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα
- Έκθεση KPMG: Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας η κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ελλάδα
- Νάγκελ: Η ΕΚΤ να μην βιαστεί για νέες μειώσεις επιτοκίων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις