Για φοροδιαφυγή πολλών χιλιάδων ευρώ
Συνεργεία της ΑΑΔΕ από την Αθήνα, βρίσκονται στο νησί της Ρόδου αυτή την εποχή και σφραγίζουν επιχειρήσεις, αφού προηγουμένως επιβάλλουν «τσουχτερά» πρόστιμα, σε βάρος τους, για φοροδιαφυγή πολλών χιλιάδων ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», έχουν σφραγιστεί ήδη περισσότερες από 10 επιχειρήσεις σε ολόκληρο το νησί (για 48 ώρες ή 4 μέρες, ανάλογα με τη βαρύτητα των παραβάσεων) ενώ μέσα στις επόμενες μέρες, που οι έλεγχοι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αναμένεται να υπάρξουν και άλλες κυρώσεις.
Οι επιχειρήσεις, πιάστηκαν στο… δόκανο των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από στοιχεία που χορήγησαν όλες οι τράπεζες το 2023.
Σύμφωνα με αυτά, εντοπίστηκαν να έχουν εισπραχθεί ηλεκτρονικά (μέσω των POS) ποσά τα οποία όμως δεν είχαν δηλωθεί στην Εφορία! Τα σύνολο των ποσών αυτών, εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.
Με βάση τα ποσά αυτά, επιβάλλονται αντίστοιχα και οι σχετικές μέρες «σφραγίσματος» των επιχειρήσεων, που ξεκινούν από 24 ώρες μέχρι και 4 μέρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Ελλάδα πόλος έλξης των διασήμων και το φθινόπωρο: Ο Μικ Τζάγκερ επισκέφθηκε την Κνωσό
- ΟΕΝΓΕ: Απεργία νοσοκομειακών γιατρών και σήμερα 7/11
- Δήμος Αθηναίων: 13 λουκέτα σε καταστήματα για έως και δέκα ημέρες για τραπεζοκαθίσματα (Βίντεο)
- Κ. Ράιτ (υπουργός Ενέργειας ΗΠΑ): Η Ελλάδα σημείο εισόδου για το αμερικανικό LNG
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Βρετανία: Νέο ιστορικό ρεκόρ στη μέση τιμή των κατοικιών (340.000 ευρώ)
- Bίκος: Μετά το παγωμένο τσάι, ανανεώνει το χαρτοφυλάκιο των mixers για την αγορά της εστίασης
- Συμφωνία Ferrari με FAGE: Το ελληνικό γιαούρτι στις πίστες του WEC
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








