Δυναμικά στον κλάδο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εισέρχεται ο ΑΔΜΗΕ με την GRID Charge, τη νέα επιχειρηματική μονάδα της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου, GRID Telecom, για την ηλεκτροκίνηση.
_x000D_
Μέσω της GRID Charge, ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ επενδύει στην ανάπτυξη ενός εκτεταμένου και ισχυρού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο θα επιταχύνει τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στην ελληνική αγορά, συμβάλλοντας στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στις μεταφορές.
_x000D_
Η GRID Charge θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της υπερταχείας φόρτισης, εγκαθιστώντας σε επιλεγμένα σημεία σε όλη τη χώρα φορτιστές σύγχρονης τεχνολογίας (Superchargers DC, Ultra-rapid DC chargers), που είναι πιστοποιημένοι σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας. Οι νέοι υπερσύγχρονοι ταχυφορτιστές θα διαθέτουν ισχύ εξόδου έως 360 kW για την εύκολη και γρήγορη εξυπηρέτηση ελαφρών και βαρέων οχημάτων στο εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και σε κόμβους εισόδου-εξόδου των πόλεων.
_x000D_
Παράλληλα, η GRID Charge θα προχωρήσει στη δημιουργία και ενός δικτύου συμβατικής φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (Fast AC chargers), για τον αστικό ιστό (καταστήματα, χώρους στάθμευσης, πρατήρια καυσίμων κ.λπ.) καθώς και για απομακρυσμένα σημεία με χαμηλότερη επισκεψιμότητα.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
«Με τη δημιουργία της Grid Charge, ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ συνεχίζει να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και εισέρχεται στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συμβάλλοντας ενεργά στην ενεργειακή μετάβαση μέσα από την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και στη χώρα μας. Ο μετασχηματισμός του ΑΔΜΗΕ σε έναν Όμιλο Εταιρειών που παράγει αξία από το σύνολο των υποδομών του και αξιοποιεί πλήρως την τεχνογνωσία και τις οικονομικές τους δυνατότητες, αποτελεί κορυφαία στρατηγική προτεραιότητα για τον Διαχειριστή», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.
_x000D_
«Η Grid Charge δημιουργεί ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για τον Όμιλο του ΑΔΜΗΕ και θέτει τις βάσεις για την ισχυρή μας παρουσία στην αγορά της ηλεκτροκίνησης. Η Grid Charge είναι έτοιμη να φέρει στην Ελλάδα ένα αξιόπιστο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και να εισαγάγει καινοτόμες τεχνολογίες στην αγορά, προς όφελος των καταναλωτών και του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ΑΔΜΗΕ κ. Κωνσταντίνος Αγαθάκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- iPhone Duo: Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone της Apple ξεκινά από 1.999 δολάρια
- iPhone 18 Pro και Pro Max: Καλύτερη κάμερα και αυτονομία, αλλά 100 δολάρια ακριβότερα
- Apple: Νέα εποχή, νέα iPhone, το πρώτο foldable και ανανεωμένα Watch και AirPods
- Σάλος για τα μετρητά του Τραμπ: 45.000 δολάρια σε τρεις στενούς συνεργάτες
- Ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης στο Διάστημα το 2027 – Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τον Αδριανό Γολέμη στο Παρίσι
- Το πετρέλαιο έβαλε φωτιά στις ευρωπαϊκές αγορές
- Η αγορά «αδειάζει» τον Μπέσεντ: Τριπλασιάζει τις επαναγορές χρέους στα 6 δισ. δολάρια, αλλά οι αποδόσεις ανεβαίνουν
- Φυσικό αέριο: Πάνω από τα 80 ευρώ το TTF – Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2023
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








