Η κακοκαιρία έπληξε την πολιτεία Βικτόρια με καταρρακτώδεις βροχές και ριπές ανέμων 150 και πλέον χιλιομέτρων ανά ώρα
Θύελλες συνοδευόμενες από πολύ σφοδρούς ανέμους στοίχισαν τη ζωή ενός ανθρώπου και στερούν την ηλεκτροδότηση από χιλιάδες νοικοκυριά στην ανατολική Αυστραλία, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.
Η κακοκαιρία έπληξε την πολιτεία Βικτόρια χθες Τρίτη, με καταρρακτώδεις βροχές και ριπές ανέμων 150 και πλέον χιλιομέτρων ανά ώρα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Ενας 50χρονος κτηνοτρόφος σκοτώθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας —κατά τις πρώτες πληροφορίες, χτυπήθηκε από ιπτάμενα συντρίμμια ενώ οδηγούσε τρακτέρ— ανατολικά της Μελβούρνης, ανέφεραν οι αρχές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Οι άνεμοι εξάπλωσαν εξάλλου πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση στην Γκράμπιανς, δυτικά της Μελβούρνης, με αποτέλεσμα να καεί ακόμη απροσδιόριστος αριθμός σπιτιών σε κωμόπολη.
Στην κορύφωση των φαινομένων, πάνω από μισό εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν είχαν ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με τον διαχειριστή της αυστραλιανής αγοράς ενέργειας. Συνέχιζαν ακόμη σήμερα το πρωί να μην έχουν ρεύμα κάπου 285.000 άνθρωποι.
Οι σφοδροί άνεμοι πήραν μαζί οροφές κτιρίων, ξερίζωσαν δέντρα και στύλους και πυλώνες του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και εικόνες που μοιράστηκαν χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.
Η πτώση πυλώνων μετάδοσης είχε αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του μεγαλύτερου θερμικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στην πολιτεία Βικτόρια, του Loy Yang A, που λειτουργεί με καύση άνθρακα. Πλέον έχει επανασυνδεθεί στο δίκτυο, διαβεβαίωσε ο εποπτικός φορέας στην πολιτεία.
Επρόκειτο για μια «από τις μεγαλύτερες βλάβες στην ιστορία» της Βικτόριας, συνόψισε η Λίλι Ντ’ Αμπρόζιο, η πολιτειακή υπουργός Ενέργειας.
Εξάλλου κεραυνοί «προκάλεσαν πυρκαγιές» στην πολιτεία, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Οι αρχές διαβεβαιώνουν πλέον πως επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και στην αποτίμηση του εύρους των ζημιών εξαιτίας των πυρκαγιών. Οι συναγερμοί που είχαν κηρυχθεί έχουν πια αρθεί όλοι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάνω από 61.000 εισιτήρια στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Τσίπρας: Η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης δεν είναι μία εύκολη υπόθεση
- Πάνω από 20 δισ. δολάρια χρηματοδότησης αναμένεται να αντλήσει η Anthropic
- Ποινή έως και ισόβια και αφαίρεση Ιθαγένειας για το σμήναρχο που συνελήφθη για κατασκοπεία
- Διορία 48 ωρών από το υπουργείο Παιδείας στο ΑΠΘ για εξηγήσεις για τα σοβαρά επεισόδια
- Νεφέλη Τίτα: Η Ελληνίδα σημαιοφόρος στην Τελετή Εναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Λάθος σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με οικονομικές επιπτώσεις 44 δισ. δολαρίων
- Επενδυτικό πακέτο 2 δισ. δολάρια από τη Σαουδική Αραβία για τη Συρία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








