Ελλάδα

Αγρότες: Κλείνουν τις Εθνικές οδούς, κατεβαίνουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ

«Δεν υπάρχουν σκέψεις υποχώρησης, δεν υπάρχει προοπτική για εμάς αν γυρίσουμε πίσω», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας

Απόφαση για μπλόκα στην Εθνική Οδό αλλά και κάθοδο στην Αθήνα, έλαβαν οι αγρότες στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στη Νίκαια της ΛάρισαςΤα μέτρα – ψίχουλα, όπως οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν – που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσαν ακόμη περισσότερη οργή στις τάξεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων, οι οποίοι αποφάσισαν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ανέφερε στην κατάμεστη αίθουσα, ότι μεταξύ των προτάσεων είναι να βγουν με οχήματά τους στην Εθνική Οδό, αλλά και η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, όπου θα καλέσουν και τους πολίτες να σταθούν στο πλάι τους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το onlarissa.gr.

«Δεν υπάρχουν σκέψεις υποχώρησης, δεν υπάρχει προοπτική για εμάς αν γυρίσουμε πίσω. Από εδώ μέσα να βγούμε σαν μια γροθιά και να δώσουμε τη μάχη από σήμερα κιόλας μέχρι να νικήσουμε και θα το πετύχουμε», σημείωσε ο Ρίζος Μαρούδας.

Παράλληλα, κοινοποίησαν τα 6 αιτήματά τους, τα οποία είναι σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ:

  1. Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο
  2. 7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα
  3. Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά
  4. Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα
  5. Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

Την σύσκεψη συγκάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με τα μπλόκα του Πλατυκάμπου και του Ε-65 στην Καρδίτσα να εισηγούνται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, η οποία και θα εξελιχθεί σε τρία επίπεδα.

  • Να κλείνουμε την ίδια ώρα σε όλα τα σημεία στην εθνική, επαρχιακή και τελωνεία με τρακτέρ από αύριο.
  • Το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη.
  •  Την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu