Επιχειρήσεις

Αίνος ΑΕΒΕ: Πάνω από 20 εκατ. ευρώ τζίρος για την εταιρεία με το κεφαλονίτικο άρωμα που βρέθηκε στο στόχαστρο του Υπουργείου Ανάπτυξης

Το περίπτερο της Αίνος σε πρόσφατη Food Expo

Η αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση πέρασε γρήγορα στην αντεπίθεση μετά την επιβολή του προστίμου ύψους 740.000 ευρώ

Έχοντας ως τίτλο της, το όνομα του κεφαλονίτικου βουνού ‘’Αίνος’’, καθώς και η καταγωγή των ιδιοκτητών της εταιρείας, της οικογένειας Τρίτση, είναι από την Κεφαλονιά, η επιχείρηση κατεψυγμένων που εδρεύει στο Μοσχάτο βρέθηκε την Δευτέρα 4 Μαρτίου στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω του προστίμου που της επέβαλλε το υπουργείο Ανάπτυξης για αθέμιτη κερδοφορία, ενώ πέρασε άμεσα και στην αντεπίθεση, καθώς σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως «η έκθεση ελέγχου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίθει λαθών και ανακριβειών», ενώ λέει πως «ουδέποτε αποκόμισε, κατά τρόπο παράνομο ή αθέμιτο, κέρδη από τη διάθεση των προϊόντων της στο καταναλωτικό κοινό».

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι 740.000 ευρώ, για ελέγχους που ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλάσια τιμή τα «πλατιά φασολάκια» της Μπάρμπα Στάθης από αυτά της Αίνος, που έφαγε πρόστιμο

Στα σούπερ μάρκετ Σκλεβενίτης το τεστ των τιμών - Η Μπάρμπα Στάθης πουλάει 5,67 ευρώ το κιλό και η Αίνος 2,34 ευρώ το κιλό!

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, με έτος ίδρυσης το 1989, αν και εν γένει η οικογένεια Τρίτση δραστηριοποιείται σχεδόν πέντε δεκαετίες στον χώρο, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ευάγγελος Τρίτσης, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις του ΔΣ βρίσκονται και άλλα μέλη της οικογένειας, όπως η Αναστασία, στη θέση του Αντιπροέδρου, η Κατερίνα και η Γιαννούλα ως μέλη.

Επισκέπτες στο περίπτερο της Αίνος στη Food Expo

Η εταιρεία, επίσης, έχει να επιδείξει αξιοσημείωτα οικονομικά στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης με άρωμα Κεφαλονιάς κατά τηνπερίοδο του 2022 – τελευταίος δημοσιευμένος – ανήλθε σε ποσό € 21.430.052 και ήταν αυξημένος κατά 12% περίπου σε σχέση με το κύκλο εργασιών της εταιρείας κατά την προηγούμενη χρήση που ανήλθε στο ποσό των € 19.151.393.

Στην εταιρεία το 2022 απασχολήθηκαν 47 άτομα με σχέση εξαρτημένης εργασίας στη χρήση που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2022 και συνολικά καταβλήθηκαν για μισθούς, ημερομίσθια, εργοδοτικές εισφορές και λοιπές επιβαρύνσεις που αφορούν στο προσωπικό € 1.446.202 ευρώ.

Κατά κύριο λόγο, η Αίνος δραστηριοποιείται στα κατεψυγμένα προϊόντα, αλλά στον πλήρη τίτλο της αναφέρονται, επίσης, τα επίθετα ”ξενοδοχειακή”, εξαγωγική και ναυτιλιακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε πωλήσεις εμπορευμάτων χοντρικής και έχει συνεργασία με όλες τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Διαθέτει, δε, ιδιόκτητες κάθετες μονάδες παραγωγής και εγκαταστάσεις αποθήκευσης και συσκευασίας, ενώ τα προϊόντα της εξάγονται, κατά όσα αναφέρονται στον διαδικτυακό της ιστότοπο σε όλη την Ευρώπη, στην Κύπρο, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστραλία.

Εξάλλου, η Αίνος έχει και συμπράξεις με εταιρείες από όλη την Ελλάδα, με κύρια την εξ Έβρου ορμώμενη Hellas Frost.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu