Πρόσωπα

Αna Vega, CEO Βayer Hellas: Kαμία εξέλιξη δίχως επενδύσεις στην καινοτομία

Η νέα CEO της Bayer Hellas Ana Vega

Η Ana Vega ανέλαβε τη θέση της CEO μετά από τη θητεία του Andreas Pollner, ο οποίος πλέον έχει επιστρέψει στη Γερμανία σε θέση που συνδέεται με την τεχνητή νοημοσύνη

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στη θέση της CEΟ της Bayer Hellas πραγματοποίησε πριν από λίγες ώρες η Ana Vega, η οποία συνιστά στέλεχος της Bayer τα τελευταία 20 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι το financialreport, πρώτο είχε αναφερθεί στα τέλη του περασμένου Αυγούστου για την επικείμενη αντικατάσταση του μέχρι τότε CEO, του Γερμανού Αndreas Pollner από την Ισπανικής καταγωγής Ana Vega. Ωστόσο, η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς εταιρείας ήρθε στις αρχές Οκτωβρίου του 2023, οπότε και το εν λόγω στέλεχος ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του.

Η νέα CEO μίλησε για αυτή την αλλαγή ως πρόσκληση, τονίζοντας ότι το φαρμακευτικό τμήμα στην Ελλάδα έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

«Εργάζομαι πάνω από 20 χρόνια στην Bayer και μόλις τον περασμένο Αύγουστο εγκαταστάθηκα στη χώρα σας. Είναι μια πρόκληση αυτή η αλλαγή και έχοντας υπό την εποπτεία μου 6 αγορές, η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ απασχολημένη από όταν ήρθα. Το φαρμακευτικό τμήμα έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και είμαι στη διαδικασία που μαθαίνω την ελληνική νοοτροπία και κουλτούρα» τόνισε η κ. Vega στο περιθώριο της εκδήλωσης.

Την ίδια στιγμή, αντιλαμβανόμενη τις αλλαγές που συντελούνται στο παγκόσμιο επιχειρηματικό σκηνικό, η κ. Vega υπογράμμισε μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου πως δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη χωρίς επενδύσεις στην καινοτομία, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο κοινωνικό αποτύπωμα που οφείλουν να αφήνουν οι εταιρείες.

Εξάλλου, η καινούργια Senior Bayer Representative και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bayer Ελλάς αναφέρθηκε και στο όραμα και τις αξίες της εταιρείας μέσα από τη δράση και τη στρατηγική της. Όπως ανέφερε η κα Vega: «Η κληρονομιά της Bayer στην Ελλάδα είναι χτισμένη πάνω σε γερά θεμέλια επιτυχίας που μετρούν σχεδόν 70 χρόνια. Σε καιρούς αλλαγών, γεμάτους σύγχρονες προκλήσεις, σε αυτή την εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και της καινοτομίας, η Bayer Ελλάς βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, επενδύοντας σημαντικά στην ψηφιακή πρόοδο, την τεχνολογία και την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που θα ωφελήσουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στους τομείς της υγείας και της γεωργίας».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu