Πολιτική

Ανδρουλάκης: Η Moody’s αποδόμησε την εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης περί σταθερής προόδου

Η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας «ξεφουσκώνει» γιατί δεν οικοδομήθηκε σε γερά θεμέλια, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Εργαλείο χρηματοδότησης των λίγων το Ταμείο Ανάκαμψης

Οι έντονες επιφυλάξεις του οίκου Moody’s στην τελευταία αξιολόγηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αποδομούν την εικονική πραγματικότητα σταθερής προόδου, που εμφανίζει η κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας, όπως πιστοποιείται και στην κατώτερη των προσδοκιών πορεία του ΑΕΠ το 2023, «ξεφουσκώνει» γιατί δεν οικοδομήθηκε σε γερά θεμέλια, υπογραμμίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Moody’s δεν έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα

Είναι ο μοναδικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης από τις τρεις μεγαλύτερους, που δεν έχει δώσει επενδυτικά βαθμίδα στην Ελλάδα 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ακόμα ότι «οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν ήδη δρομολογηθεί, αναβάλλονται πίσω από κοντόφθαλμες διευθετήσεις. Έτσι, παραμένουμε ευάλωτοι σε εξωτερικούς κλυδωνισμούς. Το Ταμείο Ανάκαμψης -από ευκαιρία συνολικής αναβάθμισης της χώρας- έχει μετατραπεί σε προνομιακό εργαλείο χρηματοδότησης λίγων και ισχυρών. Το κρατικό χρέος έχει εκτοξευθεί, το έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο παραμένει επίμονα υψηλό, ενώ το ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων δεν αφορά παραγωγικές επενδύσεις αλλά real estate, που οδηγεί στον αφελληνισμό της ελληνικής περιουσίας».

Και καταλήγει:

«Τα οφέλη της όποιας ανάπτυξης ευνοούν περισσότερο αυτούς που κερδοσκοπούν από τον πληθωρισμό της απληστίας και όχι τον κόσμο της εργασίας και τη νέα γενιά».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu