Αύξηση 6,7% καταγράφεται και στο 8μηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2024
Άνοδο 3,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο του 2024, σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), δείχνοντας ότι συνεχίζει η ανάκαμψη, καθώς στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2024 η αύξηση ήταν της τάξης του 6,7%.
Αναλυτικά:
Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Αυγούστου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023, παρουσίασε αύξηση 3,1% έναντι μείωσης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 με το 2022.
Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2023, παρουσίασε αύξηση 6,7%.
Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Αυγούστου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2024, παρουσίασε μείωση 4,0%.
Ο δείκτης του κλάδου κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση ενώ ο δείκτης του κλάδου παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, κατά τον Αύγουστο 2024 σε σχέση με τον Ιούλιο 2024.
Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Αυγούστου 2024 με τους αντίστοιχους δείκτες του Αυγούστου 2023, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο παραγωγής προϊόντων καπνού, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στους κλάδους εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.
Ετήσιες μεταβολές Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής

Μέσοι δείκτες περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου και ποσοστιαίες μεταβολές του Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής

Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέα αντίδραση φοροτεχνικών προς Κεραμέως για τους ΚΑΔ στο Εργάνη ΙΙ
- AUDI: Αύξηση εσόδων και ισχυρή ώθηση στην ηλεκτροκίνηση το 2025
- Συγγενείς θυμάτων για τη δίκη των Τεμπών: Οργανωτικό φιάσκο Φλωρίδη
- Μνημόνιο Συνεργασίας METLEN – Naval Group για projects υποβρυχίων και φρεγατών
- Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών: Αύξηση ελλείμματος τον Ιανουάριο παρά την αύξηση τουριστικών εισπράξεων
- Nαυτικές νάρκες σε «ολόκληρο τον Περσικό Κόλπο» σε περίπτωση χερσαίας εισβολής
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - Δελτίο Τύπου – Ο Όμιλος AKTOR ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ με νέες εξαγορές
- Χρηματιστήριο: Απώλειες άνω του 2% για τον Γενικό Δείκτη, δοκιμάζονται οι 2.000 μονάδες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








