Επιχειρήσεις

Αποχωρεί από την Avramar το αραβικό fund Μubadala Investments

Το fund από το Abu Dhabi συμφώνησε να μεταβιβάσει σε Amerra Capital το 43,08% της Avramar΄σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα

Σε συμφωνία να μεταβιβάσει στο αμερικανικό fund Amerra Capital το μερίδιό της στην Avramar ήρθε η Mubadala Investment, σύμφωνα με δημοσίευμα στο ισπανικό site «El Economista.es». Το επενδυτικό fund με έδρα το Άμπου Ντάμπι αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας, η οποία κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα.

Το Mubadala Investment κατέχει το 43,08% της Avramar, η οποία παρά το γεγονός ότι εμφανίζει κύκλο εργασιών γύρω στα 400 εκατ. ευρώ, βρίσκεται αντιμέτωπη με υπέρογκα χρέη και υψηλά κόστη παραγωγής ελέω υψηλού πληθωρισμού. Πηγές στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν επαφές της Mubadala με την Amerra και σχολιάζουν ότι η αποεπένδυση από τον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών θα επιτρέψει στο fund του Άμπου Ντάμπι την εστίαση σε άλλους τομείς στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα του El Economista.es αναφέρει ακόμη ότι για τις ισπανικές του δραστηριότητες ο όμιλος Avramar έκλεισε τον Φεβρουάριο συμφωνία με τράπεζες για διατήρηση επί μια τετραετία γραμμών πίστωσης, σχεδόν 40 εκατ. ευρώ, με αντάλλαγμα τη μείωση του ισολογισμού με κλείσιμο μονάδων. Το κόστος αναδιάρθρωσης ανήλθε σε 20 εκατ. ευρώ επιβαρύνοντας τα αποτελέσματα των ισπανικών εταιρειών του ομίλου κατά τη χρήση 2023.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη, το private equity fund η Amerra Capital εμφανίζει AUM αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων, με έντονη παρουσία στον αγροτικό τομέα. Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο όμιλος Avramar κατέληξε σε συμφωνία τον Μάρτιο με τις τράπεζες προκειμένου να διατηρηθούν για μια τετραετία πιστώσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ, με αντάλλαγμα τη μείωση του ισολογισμού μέσα από το κλείσιμο μονάδων παραγωγής.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για να βρεθούν επενδυτές, οι οποίοι θα μπουν στoν μεγαλύτερο όμιλο παραγωγής και καλλιέργειας ψαριών (λαβράκι, τσιπούρα) στη Μεσόγειο, που εδρεύει στη Βαλένθια.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

TAGS:

close menu