Επιχειρήσεις

Barclays: Εξαγοράζει την Tesco Bank έναντι 600 εκατ. στερλινών

Η συναλλαγή, με την επιφύλαξη ρυθμιστικών εγκρίσεων, αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024

Την πρόθεσή της να εξαγοράσει τις τραπεζικές δραστηριότητες της Tesco ανακοίνωσε η Barclays καθώς η τράπεζα επιδιώκει να δημιουργήσει μεγαλύτερη βάση στη λιανική τραπεζική στη Βρετανία.

Η Barclays αναμένει να πληρώσει περίπου 600 εκατ. στερλίνες μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η συναλλαγή περιλαμβάνει 4,2 δισ. λίρες σε απαιτήσεις από πιστωτικές κάρτες, 4,1 δισ. λίρες μη εξασφαλισμένα προσωπικά δάνεια και 6,7 δισ. λίρες σε καταθέσεις πελατών, ανακοίνωσαν οι εταιρείες.

Η Tesco σε ξεχωριστή δήλωση σχολίασε ότι αναμένει να λάβει περίπου 1 δισ. λίρες από την πώληση. Η εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών παντοπωλείου είπε ότι θα χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτού για αγορά μετοχών.

Η συναλλαγή, με την επιφύλαξη ρυθμιστικών εγκρίσεων, αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Οι δύο εταιρείες θα συνάψουν επίσης μια 10ετή συμφωνία που θα επιτρέπει στην Barclays να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα Tesco για την εμπορία και τη διανομή πιστωτικών καρτών, προσωπικών δανείων και καταθέσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Αυτή η στρατηγική σχέση με τον μεγαλύτερο λιανοπωλητή του Ηνωμένου Βασιλείου θα βοηθήσει στη δημιουργία νέων καναλιών διανομής για τις μη εξασφαλισμένες επιχειρήσεις δανεισμού και καταθέσεων μας», ανέφερε σε δήλωση ο CEO της Barclays, C.S. Venkatakrishnan.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu