Τα κέρδη θα ανέλθουν πιθανότατα μεταξύ 10,4 δισ. και 10,7 δισ. ευρώ φέτος, κάτω από την πρόβλεψη για 11,3 δισ. ευρώ
Η Bayer κατέβασε τον πήχη για τα κέρδη της το 2024 λόγω των επίμονα χαμηλών τιμών για τα γεωργικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του αμφιλεγόμενου ζιζανιοκτόνου Roundup, και δήλωσε ότι τα κέρδη το επόμενο έτος είναι πιθανό να μειωθούν, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Τα κέρδη θα ανέλθουν πιθανότατα μεταξύ 10,4 δισ. ευρώ (11,1 δισ. δολάρια) και 10,7 δισ. ευρώ φέτος προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και ειδικών στοιχείων, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Τρίτη. Αυτό είναι χαμηλότερο από τις προηγούμενες προβλέψεις που έκαναν λόγο για έως και 11,3 δισ. ευρώ.
Η μετοχή κατέγραψε πτώση έως και 11% στις πρώτες γερμανικές συναλλαγές, η μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, με αποτέλεσμα η πτώση φέτος να ανέλθει στο 33%.
Ο διευθύνων σύμβουλος Μπιλ Άντερσον αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις στον γερμανικό όμιλο και ελπίζει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο όμιλος αναμένει τώρα ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν έως και 3% φέτος στη μονάδα γεωργικών προϊόντων, και βραδύτερη ανάπτυξη από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως στο τμήμα καταναλωτικής υγείας. Η φαρμακευτική δραστηριότητα θα σημειώσει πιθανότατα ανάπτυξη στο υψηλότερο άκρο του εύρους flat-to-3%, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις των νέων φαρμάκων της, της αντικαρκινικής θεραπείας Nubeqa και του φαρμάκου για τα νεφρά Kerendia.
Ο Άντερσον έχει εφαρμόσει οριζόντια μέτρα περικοπής κόστους, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του προσωπικού κατά περισσότερα από 5.400 άτομα μέχρι στιγμής φέτος. Η Bayer αναμένει περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας τους επόμενους μήνες, καθώς επιδιώκει να μειώσει τη γραφειοκρατία και να επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων.
Τα κέρδη ανήλθαν σε 1,25 δισ. ευρώ προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και ειδικών στοιχείων το τρίτο τρίμηνο, κάτω από το μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών που ήταν 1,33 δισ. ευρώ.
Η Bayer επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους για την αύξηση των πωλήσεων προσαρμοσμένη σε νόμισμα και χαρτοφυλάκιο, τα προσαρμοσμένα σε νόμισμα βασικά κέρδη ανά μετοχή και τις ελεύθερες ταμειακές ροές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Γερμανία της Μέρκελ εξαφανίστηκε: Το CDU στο όριο στο «κρατίδιο της Μέρκελ»
- Eρευνα στη Γαλλία για τον ισχυρό άνδρα της Παρί Σεν Ζερμέν Νασέρ Αλ Κελαϊφί
- Γερμανία: Ο Μερτς δηλώνει ότι παραμένει καγκελάριος και αρχηγός του CDU μετά το εκλογικό πλήγμα
- Τέλος στο χάος των RGB λογισμικών με τη μεγάλη έκδοση 1.0 του OpenRGB
- Ισχυρό πλήγμα για Μερτς από τη σαρωτική άνοδο AfD και Αριστεράς
- Ο Τραμπ απειλεί με ολοκληρωτική ισοπέδωση το Ιράν
- Αυστηρό μήνυμα της Τεχεράνης προς τις γειτονικές χώρες για τις αμερικανικές βάσεις
- Σε τροχιά συμβιβασμού Paramount και Καλιφόρνια για τη Warner Bros
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








