Συνάντηση του υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τον Ελβετό ομόλογό του Γκι Παρμελέν
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο για Οικονομικές Υποθέσεις, Εκπαίδευση και Έρευνα της Ελβετίας, Γκι Παρμελέν (Guy Parmelin).
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και οι ευκαιρίες για επενδύσεις που – όπως διαπίστωσαν και οι δύο πλευρές – προσφέρει σήμερα η ελληνική οικονομία. Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε ειδικότερα στο πλαίσιο που ισχύει για την προώθηση των στρατηγικών επενδύσεων, στις δυνατότητες χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και στο πεδίο δραστηριότητας που διανοίγεται στον τομέα της πράσινης οικονομίας και της απανθρακοποίησης.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης ζητήματα που αφορούν σε ελβετικές επιχειρήσεις, όπως φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα μας.
Στη συνάντηση έγινε επισκόπηση των σχέσεων της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τονίστηκε από την πλευρά του κ. Παρμελέν το ενδιαφέρον της χώρας του να συμμετάσχει στα προγράμματα Horizon και Erasmus+.
Οι κ. Χατζηδάκης και Parmelin συμφώνησαν τέλος να οριστεί σημείο επαφής για όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο υπουργείων, το γραφείο του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικής, Γιώργου Χριστόπουλου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πώς η ανάπτυξη των data centers στην Ελλάδα θα επηρεάσει και τον κλάδο της πιστοποίησης
- «Είμαστε όλοι αγρότες» και ουχί Χατζηαβάτες
- Εξάπλωση στη χώρα των μεγάλων οίκων μόδας, το επόμενο βήμα του Δημήτρη Ματεμτζή, πραγματικού οραματιστή ελληνικού fashion
- Aktor: Αναθεωρεί το αναπτυξιακό πλάνο και προχωρά στην έκδοση ομολογιακού δανείου έως €140 εκατ.
- Τσίπρας από το Παλλάς: Επιστρέφω για να ενώσω την προοδευτική παράταξη (vid)
- Βρετανία: Απαγόρευση διαφημίσεων Nike, Superdry και Lacoste για παραπλανητικά μηνύματα περί βιωσιμότητας
- Μαύρη Θάλασσα: Εκτινάχθηκαν 250% τα ασφάλιστρα μετά τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με ήπια κέρδη – Βουτιά 9,86% από Hugo Boss
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








