Οι επιθέσεις στόχευσαν κυρίως υποδομές και το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η επίθεση που πραγματοποίησε η Ρωσία πραγματοποίησε την ημέρα των Χριστουγέννων στόχευσε υποδομές και το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας, αφήνοντας πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς θέρμανση, νερό και ηλεκτρισμό.
Ο Oleh Syniehubov, κυβερνήτης της ανατολικής περιοχής Χάρκοβο της Ουκρανίας, δήλωσε στις ειδήσεις της εθνικής τηλεόρασης ότι η επίθεση άφησε περισσότερους από 500.000 ανθρώπους χωρίς θέρμανση, νερό και ηλεκτρισμό.
Οι θερμοκρασίες σε όλη την Ουκρανία είναι γύρω στο μηδέν.
Η θέρμανση διακόπηκε επίσης στις περιοχές Ιβάνο-Φρανκίβσκ και Ντνιπροπετρόβσκ της Ουκρανίας, στα δυτικά και νότια της χώρας.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy είπε ότι η επίθεση ήταν «σκόπιμη» και δεν ήταν τυχαία και την χαρακτήρισε απάνθρωπη
Ο διαχειριστής του ενεργειακού δικτύου της Ουκρανίας, η εταιρεία Ukrenergo, προέτρεψε τους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση μη ενεργοποιώντας πολλές συσκευές ταυτόχρονα, προσθέτοντας ότι το σύστημα εξακολουθεί να ανακάμπτει από την προηγούμενη ρωσική επίθεση στις 13 Δεκεμβρίου.
Η μεγαλύτερη ιδιωτική ενεργειακή εταιρεία της Ουκρανίας, η DTEK, δήλωσε ότι οι ορισμένοι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχουν καταστραφεί και ένας υπάλληλος σκοτώθηκε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Metlen: Νέα βουτιά σε Αθήνα σταθεροποίηση σε Λονδίνο μετά τη «Black Friday»
- Κέρδη για την Ευρώπη, ράλι για Μιλάνο
- Οδηγός Eurostat για πληθωρισμό: Στατιστικά για αρχάριους (και υπουργούς)
- «Γαλάζια» κοσμοσυρροή στην πίτα του Κωστή στο VIP Lounge του ΟΑΚΑ (VIDEO)
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητά περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία από Λαγκάρντ
- Οι 44 της νέας Επιτροπή Διεύρυνσης και Συμπαράταξης του ΠΑΣΟΚ
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Σοβαρά προβλήματα η Novo Nordisk με την καμπάνια του χαπιού αδυνατίσματος στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









