Ποσό ύψους 1,25 δισ. ευρώ θα επιχειρήσει να αντλήσει το υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη Τετάρτη, μέσω έκδοσης εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου.
Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), «την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 1.250 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 10 Ιουλίου 2015».
Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 (Τ+2). Διευκρινίζεται ότι οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.
Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.
Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις. Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- NYT: Γιατί η Ρωσία πιθανότατα θα απορρίψει το νέο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ – Ουκρανίας
- Πάπας Λέων ΙΔ΄: Την κατάσταση που βιώνει η Γάζα έθιξε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
- Τιμ Κουκ: Ο CEO της Apple σχεδόν διπλασίασε το μερίδιό του στην Nike
- Οι 5 σημαντικές τάσεις που θα διαμορφώσουν τα ταξίδια το 2026
- Nvidia: Εξαγοράζει τη νεοσύστατη εταιρεία τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Groq για 20 δισ. δολάρια
- Σέρρες: Στο smartwatch η «αναζήτηση» του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος
- Λαγκάρντ στους FT: Η Ευρώπη βιώνει μια υπαρξιακή κρίση, αλλά διαθέτει και μια ιστορική ευκαιρία
- AFP: Αυτά είναι τα 10 γεγονότα που σφράγισαν το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








