Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ενημερώθηκαν ότι δε θα υπάρξει αρρυθμία και πως θα εκδοθεί και ερμηνευτική εγκύκλιος
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, υποστηρίζοντας τα μέλη του και συντελώντας στην εύρυθμη λειτουργία της επιχειρηματικότητα και των επαγγελμάτων της αγοράς κατόπιν στοιχείων που έλαβε από μέλη του Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές πως η ΑΑΔΕ τους ειδοποίησε για σύνδεση με το IRIS, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή.
Ακολούθως, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΕΕΑ επικοινώνησε με τον κ. Πιτσιλή οπότε και ελήφθη η διαβεβαίωση ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που με βάση τη σύμβαση που έχουν με τις ασφαλστικές εταιρείες προκύπτει πώς δεν εισπράττουν ασφάλιστρα δε θα έχουν καμία συνέπεια και εξαιρούνται της υποχρέωσης σύνδεσης με το IRIS οπότε και δεν κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο.
Να σημειωθεί ότι εγκαίρως η διοίκηση του ΕΕΑ, ο πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης Δημήτρης Γαβαλάκης, είχαν ζητήσει από την ΑΑΔΕ να ενεργοποιηθεί και να μεριμνήσει ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία τυχόν προβλήματος και συνεπειών σε Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές που δεν θα συνδεθούν στην προβλεπόμενη προθεσμία με το IRIS.
Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της επικοινωνίας με την ΑΑΔΕ οι εκπρόσωποι της διοίκησης του ΕΕΑ ενημερώθηκαν σχετικά με το θέμα ότι δε θα υπάρξει αρρυθμία και πως θα εκδοθεί και ερμηνευτική εγκύκλιος. Σε αυτή θα προσδιορίζεται ότι οι επαγγελματίες με συγκεκριμένους ΚΑΔ οι οποίοι δεν προβαίνουν σε συναλλαγές με καταναλωτές (όπως οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές Πράκτορες και Συντονιστές οι οποίοι με βάση τη σύμβασή τους με την ασφαλιστική εταιρεία που εκπροσωπούν δεν δικαιούται να εισπράττουν ασφάλιστρα ) δεν υποχρεούνται της εγγραφής τους στο IRIS.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κλείνουν Κυριακή 3 Μαΐου οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό
- CNN: Δύο μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν, σχεδόν όλοι είναι ηττημένοι
- Bloomberg: Αυτό το καλοκαίρι τα σούπερ γιοτ γυρίζουν πλώρη και δεν έρχονται στα ελληνικά νησιά και την Αν. Μεσόγειο
- Ακίνητα: Πώς η αγορά «τιμωρεί» τις υπερβολές στις τιμές πώλησης
- ΗΠΑ: Η Spirit Airlines ανακοίνωσε ότι βάζει «λουκέτο»
- ΗΠΑ: Ενέκριναν πώληση Patriot στο Κατάρ – Ισραήλ, Κουβέιτ και ΗΑΕ θα λάβουν στρατιωτικό εξοπλισμό
- Άραξος: Έρευνα για τα αίτια της πτώσης σκάλας επιβίβασης αεροπλάνου με τρεις τραυματίες
- WTTC: Κλίμα, ποιότητα και data θα καθορίσουν τον τουρισμό της επόμενης πενταετίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








