Σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία αντιπροσωπεύει το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας και στην Ευρώπη το 60%
Εντυπωσιακά για ακόμα μία χρονιά είναι τα στοιχεία που αφορούν την ελληνική ναυτιλία και παρουσιάστηκαν χθες κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Σύμφωνα με την Ένωση, η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία αντιπροσωπεύει το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας, διαθέτοντας το 23% των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου όπως και το 30% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενοπλοίων και φορτηγών πλοίων, αντιστοίχως.
Στην Ευρώπη, η κυριαρχία της ελληνικής ναυτιλίας είναι συντριπτική κατέχοντας το 60% της χωρητικότητας της ευρωπαϊκή ναυτιλίας, διαχειρίζοντας το 75% των δεξαμενοπλοίων, το 80% των πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου και το 82% των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η ελληνική ναυτιλία διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο που λειτουργεί εναλλακτικά καύσιμα, ενώ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στόλος παγκοσμίως που έχει εγκαταστήσει στα πλοία της καθαρισμό θειικών οξειδίων (scrubbers).
Σε απόλυτους αριθμούς, ο ελληνικός στόλος αριθμεί: 2.602 φορτηγά πλοία, 910 δεξαμενόπλοια, 507 χημικά και δεξαμενόπλοια προϊόντων, 504 πλοία μεταφοράς containers, 229 πλοία γενικού φορτίου, 163 υγραεριοφόρα πλοία (LPG), 147 πλοία μεταφοράς LNG και 71 πλοία μεταφοράς οχημάτων.
Τα τελευταία 10 χρόνια, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο οικονομικό πρόγραμμα, όπου πάνω από 130 εκατ. ευρώ δόθηκαν σε σημαντικές δωρεές όπως την περίοδο του Covid, εκ των οποίων τα 50 εκατ. ευρώ δόθηκαν στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 χορηγήθηκαν 100+1 υποτροφίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ελπίδες Τραμπ για σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν παρά την κλιμάκωση στην Υεμένη
- Αλλαγές στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης λόγω έργων
- Lamda Development: Ακόμη χωρίς σαφή εικόνα για το deal με ION Group και Pignataro
- Συνεχίζεται η πτώση της ναυσιπλοϊας στα Στενά του Ορμούζ
- Ο Τραμπ φοβερίζει την ΕΕ με νέους δασμούς για το άνοιγμα στον Καναδά
- Ταξί: «Καπέλο» έως 25% στις διαδρομές από τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης
- Τι είπε ο Γουόρς στη συνέντευξη τύπου για οικονομία και που απέδωσε την αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα
- Στα δέκα χρόνια η παραγραφή για υποθέσεις φοροδιαφυγής με νέα συμπληρωματικά στοιχεία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








