Ταξίδια για «δειγματισμό» σε Κίνα, Νορβηγία, Ντουμπάι
Με γοργούς ρυθμούς κινείται, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, το φαραωνικό, όπως το αποκαλούν πολλοί, έργο φιλοξενίας που λαμβάνει χώρα στην Ελούντα της Κρήτης, ένα σύγχρονο τουριστικό χωριό που θα περιλαμβάνει χιλιάδες μέτρα έκτασης premium αναψυχής.
Μετά την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου τον περασμένο Νοέμβριο και την επίσημη έναρξη του έργου η εταιρεία Mirum του Ρώσου επιχειρηματία και επικεφαλής της προσπάθειας, Βιτάλι Μπορίσοφ, προχώρησε σε προσλήωεις πριν την εκπνοή του 2023 προετοιμάζοντας τόσο το κατασκευαστικό όσο και το τμήμα του marketing για να προχωρήσουν παράλληλα η ανέγερση του πεντάστερου ξενοδοχείου και η προπώληση των πολυτελών βιλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Financialreport κυρίως εκπρόσωποι του marketing ταξίδευσαν σε τουριστικές εκθέσεις ανά τον κόσμο και πραγματοποίησαν Β2Β συναντήσεις με συγκεκριμένους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση των πολυτελών βιλών.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν πραγματοποιηθεί ταξίδια σε Κίνα, Ντουμπάι και Νορβηγία ενώ προγραμματίζονται νέα για εφέτος
Προς το παρόν πάντως, επειδή οι πολυτελείς βίλες και το ξενοδοχείο δεν προβλέπεται να έχουν κατασκευαστεί πριν το 2028, αυτά που βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι στις εκθέσεις είναι μακέτες για ενός μελλοντικού έργου.
Παρόλαυτα, πηγές από την εταιρεία αναφέρουν ότι υπάρχει ζήτηση ήδη από τα σχέδια.
Προηγείται η μαρίνα το 2026
Στην πρόσφατη επίσημη παρουσίαση του έργου που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, ο Βιτάλι Μπορίσοφ, ιδιοκτήτης του κατασκευαστικού ομίλου Mirum, αποκάλεσε την επένδυση ‘’έργο της ζωής του’’, που ξεκίνησε ως μια ιδέα πριν από 15 περίπου χρόνια.
Παρά το γεγονός ότι το οικιστικό κομμάτι της επένδυσης θα αργήσει ακόμα, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να εγκαινιαστεί, πρώτη, και να δοθεί προς χρήση η νεότευκτη μαρίνα του Elounda Hills. Το σημείο που θα κατασκευαστεί η μαρίνα βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη του Άγιου Νικολάου και το resort Elounda Hills, με θέα το ιστορικό νησί της Σπιναλόγκα.
Σύμφωνα με στελέχη της επένδυσης, το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με την ήδη υπάρχουσα μαρίνα του Αγίου Νικολάου, με την οποία θα αναπτύξει στενή συνεργασία, θα είναι σε θέση να προσελκύει mega yachts, δημιουργώντας σταδιακά έναν νέο κόμβο θαλάσσιου τουρισμού, πριν ξεκινήσει ο συμβατικός τουρισμός μέσα από το ξενοδοχείο και τις βίλες.
Αυτό σημαίνει ότι μεγάλα σκάφη από Σουέζ και την Αραβική Χερσόνησο θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν στάση για ανεφοδιασμό στην Κρήτη, την οποία τώρα παρακάμπτουν, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να γίνει δημοφιλές το σημείο, πριν καν αποκτήσει τουριστική υπόσταση.
Κατά όσα έγιναν γνωστά πριν από λίγους μήνες από τους ιθύνοντες του έργου, επίσης, την εταιρεία Mirum, το εν λόγω έργο της μαρίνας αναπτύσσεται στην παραλιακή ζώνη (αιγιαλός και παραλία) ακριβώς μπροστά από το ‘’τουριστικό χωριό’’ Elounda Hills.
Αφορά, δε, την κατασκευή μαρίνας με δυναμικότητα συνολικά 202 θέσεων ελλιμενισμού διαφόρων μεγεθών σκαφών (από 6 μέτρα ως 70 μέτρα), από τις οποίες οι 64 είναι μόνιμες (στις λιμενολεκάνες 1 και 2), ενώ οι 138 εποχικές.
Στη μαρίνα θα υπάρχει δυνατότητα παροχής όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται σε σύγχρονες μαρίνες (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, καύσιμα, δυνατότητα παράδοσης λυμάτων/ορυκτελαίων, λοιπές υπηρεσίες κ.λπ.).
Όπως αποτυπώνεται στο παρόν χρονοδιάγραμμα, η επίσημη έναρξη λειτουργίας της μαρίνας αναμένεται το 2026, με στόχο, κατά τους ιθύνοντες του σχεδίου, η Elounda Hills Marina «να αποτελέσει την πιο σύγχρονη ιδιωτική μαρίνα στην Ελλάδα».
Έχει, δε, όλα τα εχέγγυα για να γίνει αυτό: Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η μαρίνα θα βρίσκεται μόλις 40 λεπτά από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αλλά και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, το οποίο αναμένεται να ανοίξει, εκτός απροόπτου, και αυτό το 2026, προσφέροντας μεταξύ άλλων και απαραίτητες εγκαταστάσεις για ιδιωτικά τζετ.
Εξάλλου, όπως έχει γίνει γνωστό, ήδη, από τώρα, η εταιρεία Camper & Nicholsons Marinas θα αναλάβει την οργάνωση και συνδιαχείριση και λειτουργία της μαρίνας μετά την ολοκλήρωσή της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
- Τουρκία κατά ΕΕ: «Προκατειλημμένη και άδικη» η έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη Δικαιοσύνη και το Κυπριακό
- Οι κάλπες στις ΗΠΑ έβαλαν φωτιά στις ευρωαγορές – Ράλι έως 3,3% με πρωταγωνιστές τις τράπεζες
- Meta: Ρεκόρ ζήτησης 53 δισ. ευρώ για την πρώτη έκδοση ομολόγων στην ευρωπαϊκή αγορά
- LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. - Παρουσίαση Οικονομικών Αποτελεσμάτων 9Μ 2026
- Πετρέλαιο: «Βουτιά» 9% στα 94,29 δολάρια το Brent – Οι αγορές τιμολογούν αποκλιμάκωση στο Ιράν
- Τζέι Ντι Βανς: «Ο πόλεμος στο Ιράν είναι ο λόγος που χάσαμε τις ενδιάμεσες εκλογές»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








