Την αγορά εταιρικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), με στόχο να διευρύνει τη στήριξη της οικονομίας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η τελική απόφαση αναμένεται πιθανότατα τον Δεκέμβριο, ώστε να αρχίσει η υλοποίηση του μέτρου στις αρχές του επόμενου έτους. Η σχετική προεργασία έχει ήδη γίνει, καθώς θα ενταχθεί στο πρόγραμμα αγορών στοιχείων ενεργητικού του ιδιωτικού τομέα που ξεκίνησε χθες.
Αν και αρκετοί οικονομικοί φορείς έχουν αρχίσει να πιέζουν την ΕΚΤ προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης του προγράμματος για τη στήριξη της οικονομίας και την ενίσχυση του τραπεζικού δανεισμού προς τις επιχειρήσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της κεντρικής τράπεζας δήλωσε ότι «το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει λάβει τέτοια απόφαση».
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ άρχισε χθες τις αγορές καλυμμένων ομολόγων, τα οποία έχουν εκδώσει τράπεζες, στο πλαίσιο του προγράμματος αγορών στοιχείων ενεργητικού του ιδιωτικού τομέα, το οποίο περιλαμβάνει και τις αγορές τιτλοποιημένων τραπεζικών δανείων αργότερα στο έτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σαράντης: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω ακύρωσης 3,15 εκατ. ιδίων μετοχών
- Ιράν: Το Ισραήλ βομβάρδισε σε «ζωντανή» μετάδοση το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης στην Τεχεράνη
- Reuters: Το αεροπλανοφόρο Νίμιτς κατευθύνεται προς τη Μέση Ανατολή
- Εθνική Τράπεζα: Αγορά 570.422 ιδίων μετοχών ύψους 5,9 εκατ. ευρώ
- Prodea: Διάθεση μετοχών αξίας 1,19 εκατ. ευρώ από την Invel Real Estate
- Metlen: Δωρεάν διάθεση 217.000 μετοχών σε στελέχη
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της Alpha Bank για την είσοδο των μετοχών στο Χρηματιστήριο
- Χρηματιστήριο: Μεγάλη νευρικότητα και οριακές απώλειες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις