Συνολικά έγιναν 9.059 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 2.569 πρόστιμα
Αυξημένα κατά 2,97% είναι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν εφέτος το καλοκαίρι σε επιχειρήσεις εστίασης και μεταφορών, καταλύματα και ταξιδιωτικά πρακτορεία, από την Επιθεώρηση Εργασίας από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο του 2024, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η μερίδα του λέοντος στην εστίαση.
Συνολικά έγιναν 9.059 έλεγχοι, αυξημένοι επίσης κατά 6,76%, και επιβλήθηκαν 2.569 πράξεις προστίμων, ύψους 8.118.261 ευρώ. Στην εστίαση επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 6,606 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, υποβλήθηκαν 105 μηνύσεις και μηνυτήριες αναφορές.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ακόμα μεγαλύτερη είναι η αύξηση των ελέγχων και των προστίμων στον τουριστικό τομέα σε βάθος διετίας και συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, οπότε καταγράφεται αύξηση 21,06% στους ελέγχους και 34,78% στις διοικητικές κυρώσεις.
Στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρονται τα στοιχεία ελέγχων, από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο, ανά επιμέρους κλάδο του τουριστικού τομέα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Αποστολάκη: Στον «αέρα» οι ρυθμίσεις οφειλών – Οι servicers καθυστερούν την απόφαση του Αρείου Πάγου
- Paramount – Warner Bros: Διακανονισμός με 12 πολιτείες ανοίγει τον δρόμο για τη μεγάλη συγχώνευση
- Ράλι ανακούφισης στην Ευρώπη: Τεχνολογία και τράπεζες «απογείωσαν» τις αγορές
- Economist: Η παγίδα του ακριβού χρήματος απειλεί τις υπερχρεωμένες οικονομίες
- Μπέσεντ: Από τις 23 Σεπτεμβρίου οι ιρανικές αεροπορικές εταιρείες θα είναι «καθηλωμένες»
- Συμφωνία στην ΕΕ για άρση των κυρώσεων σε Ουσμάνοφ και Φρίντμαν
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








