Ο αμερικανικός ιστότοπος μεταπώλησης πολυτελών ειδών, The RealReal, δήλωσε ότι οι αναζητήσεις για τον Armani αυξήθηκαν κατά 212%
Οι διαδικτυακές αναζητήσεις για vintage ρούχα Armani έχουν αυξηθεί κατακόρυφα από τότε που πέθανε ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani την προηγούμενη Πέμπτη, καθώς οι αγοραστές έψαχναν σε καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών για τα στυλ του, τονίζουν ξένα δημοσιεύματα.
Ο Armani, ο οποίος ηγήθηκε της ομώνυμης εταιρείας του και παρέμεινε στον έλεγχο των σχεδίων μέχρι τον θάνατό του στα 91 του χρόνια, ήταν ακόμα και τις τελευταίες του ημέρες παραγωγικός, δημιουργώντας τα πάντα, από ακριβά κοστούμια υψηλής ποιότητας μέχρι τζιν και αθλητικά ρούχα σε πιο προσιτές τιμές με την επωνυμία Emporio Armani.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αναζητήσεις που περιέχουν τη λέξη “Armani” στο Vinted, τη μεγαλύτερη αγορά μεταχειρισμένων ρούχων στην Ευρώπη, ήταν σχεδόν τρεις φορές υψηλότερες από τον μέσο όρο την Πέμπτη μετά την είδηση του θανάτου του Armani, δήλωσε εκπρόσωπος της Vinted στο Reuters.
Την ίδια στιγμή, ο αμερικανικός ιστότοπος μεταπώλησης πολυτελών ειδών, The RealReal, δήλωσε ότι οι αναζητήσεις για τον Armani αυξήθηκαν κατά 212% την Πέμπτη σε σύγκριση με την Τετάρτη, ενώ και οι αναζητήσεις στην Google για τον όρο “vintage Armani” αυξήθηκαν επίσης την Πέμπτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Trends, με το ενδιαφέρον να παρουσιάζεται ιδιαίτερα υψηλό στην Ιταλία, πατρίδα του Armani, και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην εφαρμογή μεταχειρισμένης μόδας Vestiaire Collective, χρήστες σε όλη την Ευρώπη δημοσίευσαν προς πώληση τα κομμάτια Giorgio Armani την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένου ενός μαύρου μεταξωτού σακακιού της δεκαετίας του 1990 για 245 λίρες (330,97 δολάρια) και ενός δερμάτινου και γούνινου σακακιού από το 2002 για 571 λίρες (771,36 δολάρια).
Από την πλευρά του, ο Αmmar Boulai, ο οποίος διευθύνει την πολυτελή μπουτίκ μεταχειρισμένων ανδρικών ενδυμάτων Chez Ammar στο Παρίσι, δήλωσε ότι δεν θα εκπλαγεί αν δει μια αύξηση στη ζήτηση για κοστούμια Armani από τη δεκαετία του 1970 και του 1980, λόγω της τρέχουσας τάσης για ρετρό στυλ με φαρδιά παντελόνια και ρευστά υφάσματα. «Πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια, αυτά τα κοστούμια σε στιλ δεκαετίας του ’80 ήταν αδύνατο να πουληθούν. Τώρα είναι πραγματικά στη μόδα, αλλά αδύνατο να τα βρεις», δήλωσε ο Boulai.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δένδιας από DEFEA 2026: Οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να στραφούν στην εγχώρια βιομηχανία
- Πιερρακάκης στο Ecofin: Ανάγκη ενίσχυσης των ευρωπαϊκών εποπτικών μηχανισμών
- Μακρόν: Η ΕΕ να ενεργοποιήσει μηχανισμό καταστολής καταναγκασμού για τους δασμούς Τραμπ στα οχήματα
- HSBC: Πλήγμα 400 εκατ. δολαρίων στα κέρδη του α΄τριμήνου από έκθεση σε υπόθεση «απάτης»
- ΑΑΔΕ για Τυχεροπούλου: Δεν θα την ξαναπροσλάβουμε γιατί καταργήσαμε τη θέση – Μόνο αποζημίωση μπορεί να της δώσουμε
- ΓΣΕΕ: Ξανά πρόεδρος ο Γιάννης Παναγόπουλος
- Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τον OPEC+ μετά την έξοδο των ΗΑΕ
- Νέα οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον μετωπικό σταθμό διοδίων Αφιδνών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








