Αν δεν μπορείς να τους νικήσεις, εξαγόρασέ τους...
Εδώ και χρόνια, μια ελάχιστα γνωστή εταιρεία που ονομάζεται Tooling & Equipment International (TEI) έχει βοηθήσει την Tesla να διευρύνει τα όρια του “gigacasting”, της διαδικασίας για τη χύτευση δηλαδή μεγάλων τμημάτων αμαξώματος για αυτοκίνητα σε ένα κομμάτι , ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.
Η TEI αποτελεί πλέον μέρος της General Motors μετά από συμφωνία που υπεγράφη υπό πλήρη μυστικότητα και αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να καλύψει το έδαφος έναντι της Tesla.
Με την εξαγορά ενός ειδικού στις τεχνικές χύτευσης άμμου που επιτάχυνε την ανάπτυξη των γιγαντιαίων καλουπιών χύτευσης της Tesla, η GM έχει ξεκινήσει τη δική της προσπάθεια να κατασκευάζει αυτοκίνητα πιο φθηνά και αποτελεσματικά.
Με την απομάκρυνση της TEI, η Tesla στηρίζεται περισσότερο σε τρεις άλλους ειδικούς στη χύτευση που χρησιμοποιούσε στη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία για να αναπτύξει τα τεράστια καλούπια που απαιτούνται για τα εκατομμύρια φθηνότερα EV που σχεδιάζει να κατασκευάσει την επόμενη δεκαετία.
Την ίδια στιγμή, η Tesla προσπαθεί να βρει έναν άλλο ειδικό στη χύτευση άμμου για να καλύψει το ρόλο που εκτελούσε η TEI, ή ακόμη και να αναπτύξει μια άλλη κρίσιμη τεχνογνωσία που θα μειώσει την εξάρτησή της από εξωτερικούς προμηθευτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- UniCredit: Στο τραπέζι συμφωνίες για τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία στην Ιταλία
- Θάνατος Μαζωνάκη: Άρση απορρήτου επικοινωνιών όλων των εμπλεκομένων ζήτησε ο ανακριτής
- Κομισιόν: «Σταθερός προς το παρόν ο εφοδιασμός της ΕΕ με φυσικό αέριο»
- Γερμανία: Μειώνει κατά 0,17 ευρώ το λίτρο τον φόρο σε βενζίνη και ντίζελ από τον Οκτώβριο
- Ψήφος εμπιστοσύνης από τη Moody’s για την οικονομία του Δήμου Αθηναίων
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ προτείνουν τριμερή συνάντηση με Ουκρανία και Ρωσία στα ΗΑΕ
- Φωτιά στο «Blue Carrier 2» βόρεια της Μυκόνου – Ασφαλείς οι 29 επιβαίνοντες
- Παράταση έως 31/10 για την εναλλακτική φορολόγηση συνταξιούχων εξωτερικού
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








