Διεθνή

Γερμανία: Οι κατασκευαστικές εταιρείες προειδοποιούν για κρίση λόγω έλλειψης έργων

Το ποσοστό των κατασκευαστικών που ανέφεραν έλλειψη νέων παραγγελιών αυξήθηκε στο 44,2% τον Αύγουστο από 40,3% τον προηγούμενο μήνα και 13,8% πριν από ένα χρόνο

Τα ακυρωθέντα κατασκευαστικά έργα και η οικονομική δυσπραγία που βιώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι κατασκευαστές φέρνουν «μαύρα σύννεφα» πάνω από το γερμανικό real estate, εντείνοντας την κρίση που διέρχεται ο κλάδος.

Το 20,7% των κατασκευαστικών εταιρειών ανέφεραν ότι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν κάποιο έργο τον Αύγουστο, υπό το βάρος των υψηλότερων επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια και την πτώση της ζήτησης, σύμφωνα με έρευνα σε 500 επιχειρήσεις.

Τον προηγούμενο μήνα, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 18%.

Το ποσοστό των κατασκευαστικών που ανέφεραν έλλειψη νέων παραγγελιών αυξήθηκε στο 44,2% τον Αύγουστο από 40,3% τον προηγούμενο μήνα και 13,8% πριν από ένα χρόνο.

«Κάθε μήνα αυξάνεται η πιθανότητα να κατεβάσουν ρολά ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις», δήλωσε στους Financial Times o επικεφαλής ερευνών του οικονομικού ινστιτούτου Ifo.

O ίδιος προειδοποίησε ότι το 12% των κατασκευαστικών εταιρειών αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 32 ετών.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu