Η Hyundai τον Σεπτέμβριο δήλωσε ότι έχει αναφορές για 21 πυρκαγιές και 21 άλλα θερμικά περιστατικά από το 2017, ενώ η Kia έχει αναφορές για τουλάχιστον 10 επιβεβαιωμένες πυρκαγιές και περιστατικά τήξης
Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την ασφάλεια των αυτοκινήτων ξεκίνησαν έρευνα για 16 ξεχωριστές ανακλήσεις που εκδόθηκαν από τη Hyundai και την Kia και αφορούν 6,4 εκατομμύρια οχήματα, λόγω διαρροής υγρών φρένων που μπορεί να οδηγήσουν σε πυρκαγιά.
Οι συνεργαζόμενες κορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εκδώσει μια σειρά ανακλήσεων από το 2016 για θέματα του συστήματος αντιμπλοκαρίσματος των φρένων (ABS) και των υδραυλικών ηλεκτρονικών μονάδων ελέγχου (HECU) που κατασκευάζονται από τον ίδιο προμηθευτή εξαρτημάτων.
Η Hyundai δήλωσε ότι “συνεργάζεται πλήρως με την έρευνα” και “θέτει την ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων μας ως πρώτη προτεραιότητα”. Παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε και η Kia.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν ότι οι εσωτερικές διαρροές υγρών φρένων μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρκαγιά.
Η Hyundai τον Σεπτέμβριο δήλωσε ότι έχει αναφορές για 21 πυρκαγιές και 21 άλλα θερμικά περιστατικά από το 2017, ενώ η Kia έχει αναφορές για τουλάχιστον 10 επιβεβαιωμένες πυρκαγιές και περιστατικά τήξης.
Οι αμερικανικές μονάδες της Hyundai και της Kia τον Νοέμβριο του 2020 πλήρωσαν πρόστιμο ρεκόρ 210 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, απέτυχαν να ανακαλέσουν εγκαίρως 1,6 εκατομμύρια οχήματα που είχαν θέματα με τον κινητήρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κομοτηνή: Εγκαινιάζεται ο σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου
 - Παίξτε τένις στο ρυθμό του ATP στην Αθήνα με τη νέα ρακέτα Wilson Clash
 - Φιλιππίνες: Σφοδρές πλημμύρες και εκκενώσεις με δύο νεκρούς από τον τυφώνα Kalmaegi
 - Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση – Αιτήσεις έως τις 5 Δεκεμβρίου
 - Κάτω από τις 4.000 δολάρια ο χρυσός λόγω ενίσχυσης του αμερικανικού νομίσματος
 - Πτώση στις ασιατικές μετοχές λόγω της ρευστοποίησης κερδών – Το δολάριο ενισχύεται
 - ΑΑΔΕ: Ξεκινά εφόδους στα νυκτερινά κέντρα για φορολογικές παραβάσεις και αδήλωτους τζίρους
 - E. Μαντούδης: Από τις εξωσωματικές, στις κατασκευές ο γνωστός γυναικολόγος
 
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 







