Η Skoda σημείωσε δύο επίσημα παγκόσμια ρεκόρ drift στον πάγο με το Enyaq RS iV SUV. Τα ρεκόρ ήταν για το «μεγαλύτερο συνεχόμενο drift οχήματος στον πάγο» και το «μεγαλύτερο συνεχόμενο drift οχήματος στον πάγο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο», τα οποία επαληθεύτηκαν από την GUINNESS WORLD RECORDS.
Τα ρεκόρ επιτεύχθηκαν από τον δημοσιογράφο αυτοκινήτου Richard Meaden σε μια κυκλική διαδρομή περιφέρειας 188,496 μέτρων, πάνω στην παγωμένη λίμνη Stortjarnen κοντά στο Ostersund της Σουηδίας, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023.
Το πρώτο ρεκόρ ήταν για το μεγαλύτερο συνεχόμενο drift οχήματος στον πάγο. Οδηγώντας το Skoda Enyaq RS iV που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο Richard Meaden σημείωσε ένα νέο επίσημο ρεκόρ κρατώντας το αυτοκίνητο σε ελεγχόμενη ολίσθηση για περισσότερα από 15 λεπτά και συνολικά 7,351 χλμ.
Το drift του Meaden ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 6,231 χιλιομέτρων, που είχε σημειωθεί στην Κίνα το 2022. Καταρρίπτοντας το πρώτο ρεκόρ, ο Meaden και το SUV της Škoda Enyaq RS iV, επικύρωσαν και ένα δεύτερο ρεκόρ για το «μεγαλύτερο συνεχόμενο drift οχήματος στον πάγο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο».
Με παρόντες έναν κριτή της GUINNESS WORLD RECORDS και τον διεθνή κριτή drifting David Kalas ως μάρτυρα, η Skoda σημείωσε το ρεκόρ την τέταρτη μέρα των προσπάθειών της στην συγκεκριμένη τοποθεσία, μετά από πολυάριθμες διαδρομές εξάσκησης με διαφορετικούς συνδυασμούς ελαστικών. Συνολικά 18 ώρες πλαγιολισθήσεων πραγματοποιήθηκαν επί πέντε πλήρεις ημέρες σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός έτσι ώστε να επιτευχθεί η τέλεια διαδρομή συνεχόμενου drift.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η FIFA είπε «κρύψτε τα λογότυπα» στους χορηγούς γηπέδων του Μουντιάλ και τους… διαφήμισε
- Κριμαία: Τα ουκρανικά drones μετατρέπουν από τρόπαιο σε θηλιά για τον Πούτιν
- Επιμένει η Σνάμπελ να «βλέπει» νέες αυξήσεις επιτοκίων παρά την εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή όσο ο Λίβανος φλέγεται»
- Η AI διψά για ρεύμα και η Wall Street ψάχνει τους νέους νικητές των IPO
- Η Καρυστιανού καταγγέλλει εκβιασμούς, αρχηγιλίκια και αγορές υποψηφίων
- Κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 3 Ιουλίου, στα πλοία που αποπλέουν από Ραφήνα
- Ακραίοι άνεμοι: Δέντρο καταπλάκωσε όχημα, με οδηγό εντός, στη Μιχαλακοπούλου (video)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








