«Σήμερα υπάρχει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται και συντάχθηκε από τις ίδιες τις ΑΕΕΑΠ», είπε η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Τις νομοθετικές αλλαγές που προωθούνται στο πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) παρουσίασε η Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στο πλαίσιο της 25ης Prodexpo.
Όπως εξήγησε η Β. Λαζαράκου, οι ΑΕΕΑΠ είναι από τους πιο βασικούς και δυναμικούς κλάδους του ελληνικού χρηματιστηρίου και τα υπό διαχείριση κεφάλαιά τους ανέρχονται πλέον σε 21 δισ. ευρώ. Ωστόσο, χαρακτηρίζονται από διαφορετικά νομικά πλαίσια και περιορισμούς στη λειτουργία τους, γεγονός που συνεπάγεται σημαντικούς επενδυτικούς περιορισμούς.
«Είναι πολύ επιτυχημένος ο νόμος του 1999, που προέβλεπε τη σύσταση και εισαγωγή των ΑΕΕΑΠ», σημείωσε η κα Λαζαράκου, «αλλά γράφτηκε σε μία άλλη επενδυτική εποχή», ανέφερε παραδεχόμενη ότι υπήρξαν ερμηνευτικά προβλήματα που έθεσαν πολλούς περιορισμούς στη λειτουργία των ΑΕΕΑΠ.
«Σήμερα υπάρχει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται και συντάχθηκε από τις ίδιες τις ΑΕΕΑΠ», είπε η κα Λαζαράκου, με στόχο την απλοποίηση της άδειας λειτουργίας και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας τους. «Μπορούμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές γιατί είναι προς το καλό της αγοράς, αρκεί να υπάρχει διαφάνεια και προστασία των επενδυτών. Ο γενικότερος στόχος είναι ένα σύγχρονο επενδυτικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ορμούζ: Οι ΗΠΑ βλέπουν ρεκόρ μεταφοράς πετρελαίου, αλλά οι διελεύσεις πλοίων καταγράφουν… ναυάγιο
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 25 Σεπτεμβρίου
- Κόνιτσα: 20 ημέρες στις φλόγες – Γιατί η Πυροσβεστική δεν μπορεί να δώσει ακόμη τέλος στον πύρινο εφιάλτη
- Γαλλία: Σε επίπεδα ρεκόρ το δημόσιο χρέος το 2026, κοντά στο 120% του ΑΕΠ
- Παγκόσμια «δίψα» για υπερδεξαμενόπλοια απειλεί τη ροή του πετρελαίου
- Στουρνάρας στο Bloomberg: Σε εγρήγορση η ΕΚΤ, αλλά χωρίς βιαστικές κινήσεις
- Porsche: Στο τραπέζι άλλες 4.100 περικοπές θέσεων εργασίας
- Κοντά σε συμβιβασμό Paramount και πολιτείες για την εξαγορά της Warner Bros
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







