Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 1,72% στις 21.339 μονάδες
Σημαντική πτώση καταγράφουν στο άνοιγμα οι ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της επιβολής δασμών από τον Τραμπ σε Καναδά, Μεξικό και Κίνα και την απειλή επιβολής δασμών στην ΕΕ.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 1,72% στις 21.339 μονάδες, όπως στο Λονδίνο ο FTSE100 χάνει 1,16% στις 8.573 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC βουτάει 1,72% στις 7.813 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει κέρδη 1,37% στις 36.125 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται 1,41% υψηλότερα στις 12.200 μονάδες.
Οι κινήσεις ήρθαν αφότου ο Τραμπ επέβαλε το Σάββατο δασμούς 25% στις εισαγωγές από το Μεξικό και τον Καναδά, ένα τέλος 10% σε ενεργειακά προϊόντα του Καναδά και δασμούς 10% στις εισαγωγές από την Κίνα. Απείλησε επίσης με δασμούς την ΕΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: Το Κίεβο θα αποφασίσει για ανταλλαγή εδαφών, εγώ θα φέρω τις δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
- Τζεφ Μπέζος για το θάνατο της μητέρας του: «Σ’ αγαπώ μαμά»
- Κίνα: Επιβράδυνση βιομηχανικής παραγωγής και λιανικών πωλήσεων
- Ουκρανική επίθεση στο ρωσικό λιμάνι Αστραχάν
- Συνεχίζει τις διακοπές ο Πρωθυπουργός στα Χανιά
- Συνεχίζεται η φωτιά στα Καμπιά της Χίου
- Το Σαββατοκύριακο οι απολογίες των τριων συλληφθέντων για τις φωτιές
- Δημήτρης Κοτσιφάκος: Ένας Έλληνας στο τιμόνι του Ritz Carlton στο Αμμάν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις