Ο CEO Όλα Καλένιους δηλώνει στην Wall Street Journal ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα εξέταζε είσοδο στην αμυντική παραγωγή, εφόσον αυτό είχε «επιχειρηματικό νόημα»
Η Mercedes – Benz αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες και αναζητά μεγαλύτερη βιομηχανική αυτάρκεια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Όλα Καλένιους, δήλωσε στη Wall Street Journal ότι η εταιρεία θα ήταν πρόθυμη να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, υπό την προϋπόθεση ότι μια τέτοια επιλογή θα είχε «επιχειρηματικό νόημα», όπως μετέδωσε και το Reuters.
«Ο κόσμος έχει γίνει πιο απρόβλεπτος» ανέφερε ο Καλένιους, σημειώνοντας ότι είναι πλέον σαφές πως η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει το αμυντικό της αποτύπωμα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οποιαδήποτε εμπλοκή της Mercedes-Benz στον αμυντικό τομέα θα έπρεπε να συνδέεται με έναν θετικό ρόλο για την εταιρεία και με εμπορική λογική.
Η τοποθέτηση του επικεφαλής της Mercedes-Benz δεν σηματοδοτεί άμεση στροφή της εταιρείας στην παραγωγή όπλων, αλλά δείχνει ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει νέες δυνατότητες αξιοποίησης της τεχνογνωσίας της. Ο Καλένιους φέρεται να υπογράμμισε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες διαθέτουν εμπειρία στην παραγωγή μηχανών υψηλής ακρίβειας σε μεγάλες ποσότητες, στοιχείο που θα μπορούσε να έχει εφαρμογή και σε ορισμένους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ακόμη και αν υπάρξει τέτοια δραστηριότητα, θα αποτελέσει μικρό μέρος των συνολικών εργασιών της Mercedes-Benz σε σχέση με την κύρια παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων και βαν. Παρ’ όλα αυτά, ο Καλένιους άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια αναπτυσσόμενη εξειδικευμένη δραστηριότητα.
Οι δηλώσεις έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία και άλλοι μεγάλοι βιομηχανικοί όμιλοι στη Γερμανία εξετάζουν τρόπους συμμετοχής στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας. Το Reuters σημειώνει ότι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες διερευνούν ευκαιρίες στον αμυντικό κλάδο, ενώ η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών στην Ευρώπη δημιουργεί νέα δεδομένα για την παραδοσιακή μεταποιητική βιομηχανία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή με νέες επιθέσεις των Χούθι και μπλόκο στο πετρέλαιο
- Ενισχύεται το δολάριο ενόψει της απόφασης της Fed για τα επιτόκια
- Πίεση στις ασιατικές αγορές εν μέσων γεωπολιτικών εντάσεων
- Νέα αύξηση στις τιμές του πετρελαίου μετά τα πλήγματα στις υποδομές της Σαουδικής Αραβίας
- Wall Street: Κλείσιμο με πτώση εν μέσω έντονης ανησυχίας σχετικά με την AI
- Εθνική Τράπεζα: Νέα προμήθεια 0,50 ευρώ από Οκτώβριο, ποιες συναλλαγές αφορά
- Η Μαρίζα Πετράκου στο τιμόνι της μάρκας BYD στον Όμιλο Σφακιανάκη
- Ο Μπάιντεν φταίει για τις υψηλές τιμές στο πετρέλαιο, λέει ο Τράμπ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








