Ο CEO Όλα Καλένιους δηλώνει στην Wall Street Journal ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα εξέταζε είσοδο στην αμυντική παραγωγή, εφόσον αυτό είχε «επιχειρηματικό νόημα»
Η Mercedes – Benz αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες και αναζητά μεγαλύτερη βιομηχανική αυτάρκεια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Όλα Καλένιους, δήλωσε στη Wall Street Journal ότι η εταιρεία θα ήταν πρόθυμη να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, υπό την προϋπόθεση ότι μια τέτοια επιλογή θα είχε «επιχειρηματικό νόημα», όπως μετέδωσε και το Reuters.
«Ο κόσμος έχει γίνει πιο απρόβλεπτος» ανέφερε ο Καλένιους, σημειώνοντας ότι είναι πλέον σαφές πως η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει το αμυντικό της αποτύπωμα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οποιαδήποτε εμπλοκή της Mercedes-Benz στον αμυντικό τομέα θα έπρεπε να συνδέεται με έναν θετικό ρόλο για την εταιρεία και με εμπορική λογική.
Η τοποθέτηση του επικεφαλής της Mercedes-Benz δεν σηματοδοτεί άμεση στροφή της εταιρείας στην παραγωγή όπλων, αλλά δείχνει ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει νέες δυνατότητες αξιοποίησης της τεχνογνωσίας της. Ο Καλένιους φέρεται να υπογράμμισε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες διαθέτουν εμπειρία στην παραγωγή μηχανών υψηλής ακρίβειας σε μεγάλες ποσότητες, στοιχείο που θα μπορούσε να έχει εφαρμογή και σε ορισμένους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ακόμη και αν υπάρξει τέτοια δραστηριότητα, θα αποτελέσει μικρό μέρος των συνολικών εργασιών της Mercedes-Benz σε σχέση με την κύρια παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων και βαν. Παρ’ όλα αυτά, ο Καλένιους άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια αναπτυσσόμενη εξειδικευμένη δραστηριότητα.
Οι δηλώσεις έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία και άλλοι μεγάλοι βιομηχανικοί όμιλοι στη Γερμανία εξετάζουν τρόπους συμμετοχής στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας. Το Reuters σημειώνει ότι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες διερευνούν ευκαιρίες στον αμυντικό κλάδο, ενώ η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών στην Ευρώπη δημιουργεί νέα δεδομένα για την παραδοσιακή μεταποιητική βιομηχανία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Σταθερά τιμολόγια ρεύματος για έναν χρόνο, μείωση χρεώσεων 50% και επενδύσεις 2,3 δισ. ευρώ στα νησιά
- Ιράν: Εντολή Χαμενεΐ για σκληρά αντίποινα χωρίς «γεωγραφικούς περιορισμούς» – Στο στόχαστρο ΗΠΑ και Ισραήλ
- Pizza Fan: Ξεκίνησαν οι πληρωμές δεδουλευμένων, σύμφωνα με την Κεραμέως
- ΗΠΑ: Στην κόψη του ξυραφιού η μάχη για το Κογκρέσο – Δικαστική επίθεση Τραμπ και ρεκόρ συμμετοχής
- Γλυφάδα: Μεγάλη φωτιά στην Mercedes-Benz Α. Ισμαήλος – Εκτεταμένες ζημιές και υποψίες εμπρησμού (video)
- Έκτακτο δελτίο καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση της ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
- ΑΑΔΕ: Ερευνά πιθανή εμπλοκή υπαλλήλων στην υπόθεση του «Χωριάτικου»
- OpenAI: «Ψαλίδι» 10 δισ. δολαρίων στη χρηματοδότηση εν μέσω φόβων για την τεχνητή νοημοσύνη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








