Η συνολική επένδυση ανέρχεται στα 268 εκατ. ευρώ χωρίς να απειληθεί η δημοσιονομική ισορροπία, τονίζει ο πρωθυπουργός
Σε ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αυξήσεις των μισθών για τους ένστολους τονίζοντας ότι από την 1η Απριλίου ξεκινά μια «δίκαιη μισθολογική μεταρρύθμιση» για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η μεταρρύθμιση δεν αντιμετωπίζεται ως ένα απλό οικονομικό μέτρο, αλλά ως πράξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης προς τους «ακοίμητους φρουρούς της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι ένστολοι θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές τους, που θα κυμαίνονται από 13% έως και πάνω από 20%, ανάλογα με τον βαθμό, την προϋπηρεσία και τις ευθύνες που φέρουν. Η συνολική επένδυση ανέρχεται στα 268 εκατομμύρια ευρώ, ενώ –όπως διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός– χωρίς να απειληθεί η δημοσιονομική ισορροπία. Οι απαιτούμενοι πόροι προέρχονται, σύμφωνα με τον ίδιο, από τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και από την ευρωπαϊκή ευελιξία που εξασφαλίστηκε για τις αμυντικές δαπάνες.
Όπως προανήγγειλε, σύντομα θα παρουσιαστεί στη Βουλή το 12ετές Πρόγραμμα Εθνικών Αμυντικών Δαπανών. «Δεν υπάρχει κοινωνική πρόοδος και ευημερία χωρίς ασφάλεια και εθνική ανεξαρτησία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Amazon: Αυξάνει στα 20 δολάρια τον κατώτατο ωριαίο μισθό στις ΗΠΑ
- Ο Χρήστος Καραδήμας στο τιμόνι της Ολυμπίας Οδού μετά την αποχώρηση από την Ελληνικό Μετρό
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακά κέρδη με τζίρο 421 εκατ. ευρώ – H πρεμιέρα της Star Bulk
- Μικρομεσαίες προς κυβέρνηση: «Μην μας αφήσετε εκτός» από τα μέτρα για την ενέργεια
- Εισαγωγή νέων μετοχών της FOURLIS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
- ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ - Ρυθμιζόμενη Πληροφορία (Κανονισμός ΕΕ 596/2014: Γνωστοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών)
- Wall Street: Ήπια άνοδος πριν από τη Fed – Intel και Nvidia στο προσκήνιο
- Νέα εστία πληθωρισμού στις ΗΠΑ: Εκτινάχθηκαν οι τιμές εισαγωγών τον Αύγουστο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









