Δείχνει ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αυτή τη φορά από τον οίκο Fitch, είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που γίνεται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ενισχύει περαιτέρω τη διεθνή ψήφο εμπιστοσύνης στη μεταρρυθμιστική πολιτική που ακολουθείται.
Όπως και το 2023 έτσι και το 2024 θα πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε στον Προϋπολογισμό, την ανάπτυξη με ρυθμούς διπλάσιους από την υπόλοιπη Ευρωζώνη, τη δημοσιονομική πειθαρχία με κοινωνική ευαισθησία.
Η επενδυτική βαθμίδα που κατακτά η Ελλάδα, μετά από 13 χρόνια, ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας. Το δημόσιο χρέος αποκλιμακώνεται και καθιστά τους ελληνικούς τίτλους πιο ορατούς από θεσμικούς μακροπρόθεσμους επενδυτές διεθνώς. Προκαλεί νέα μείωση του κόστους δανεισμού. Μεγεθύνει τις προοπτικές περαιτέρω αυξήσεων των εισοδημάτων για όλους, πρωτίστως για τις νέες και τους νέους.
Συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη όλα όσα έχουμε δεσμευθεί».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ElvalHalcor: Υπερκάλυψη 2,75 φορές στην αύξηση κεφαλαίου των 250 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν και τεχνολογία
- Πράσινο φως από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το νέο «Καραϊσκάκη» του Μαρινάκη
- Χαβιέ Τέμπας κατά FIFA: «Καταστρέφει την ποδοσφαιρική βιομηχανία, να παραιτηθεί ο Ινφαντίνο»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. 22 – 07 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 22 – 07 – 2026
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Ανακοίνωση – Εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά των νέων μετοχών
- Η Πειραιώς επιβραβεύει τις πληρωμές με IRIS Payments στα POS
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








