Η αξία των assets μειώθηκε κατά περίπου 200 εκατ. δολάρια τις ημέρες μετά την απότομη αύξηση των δασμών από Ντόναλντ Τραμπ στις 2 Απριλίου
Απώλειες της τάξεως των 40 δισ. δολαρίων (415 δισ. κορωνών) κατέγραψε το 1ο τρίμηνο του 2025 το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας.
Ειδικότερα, το Norges Bank Investment Management (NBIM) των 1,7 τρισ. δολαρίων επιδόθηκε σε ζημίες καθώς «το τρίμηνο επηρεάστηκε από σημαντικές διακυμάνσεις της αγοράς».
«Οι επενδύσεις μας σε μετοχές είχαν αρνητική απόδοση, κυρίως λόγω του κλάδου της τεχνολογίας», δήλωσε ο CEO, Νικολάι Τάνγκεν.
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειές του (-0,6%) σε έξι τρίμηνα (από το τρίτο τρίμηνο του 2023) σε μια περίοδο που αποτελεί… roller coaster για τις αγορές παγκοσμίως, με το βαρύτερο τίμημα να πληρώνουν οι τεχνολογικές επιχειρήσεις.
Η αξία των assets που διαχειρίζεται μειώθηκε κατά περίπου 200 εκατ. δολάρια τις ημέρες μετά την απότομη αύξηση των δασμών από Ντόναλντ Τραμπ στις 2 Απριλίου.
Το νορβηγικό fund είναι τεχνοβαρές με μερίδια στις Μag 7 ήτοι Apple, Microsoft, Nvidia, Alphabet, Amazon και Meta να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών του, ενώ κατέχει επίσης το 1,8% της Tesla.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις