Ξεκινούν άμεσα τα απογευματινά χειρουργεία, σύμφωνα με τον υπ. Υγείας Άδ. Γεωργιάδη, που έκανε και τη σχετική ανάρτηση του πίνακα της 1ης ΥΠΕ
Σε Ευαγγελισμό, ΚΑΤ, Γενικό Αθηνών “Γ. Γεννηματάς” και Σωτηρία, ξεκινούν άμεσα τα απογευματινά χειρουργεία και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε τον πίνακα της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που καλύπτει τα περισσότερα νοσοκομεία της Αθήνας, χωρίς όμως ημερομηνία έναρξης.
«Προ ολίγου η 1η ΥΠΕ μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της Μεταρρύθμισης του ΕΣΥ με τα απογευματινά χειρουργεία στα Νοσοκομεία ευθύνης της. Θα αναρτώ όλες τις σχετικές πληροφορίες για την ορθή ενημέρωση των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά τις χειρουργικές ομάδες για την Εμπιστοσύνη τους». Την ανάρτηση αυτή έκανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Για τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι γίνονται διαγωνισμοί για πρόσληψη αναισθησιολόγων ωστόσο κηρύσσονται άγονοι, καθώς δεν υπάρχει ανταπόκριση.
Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι η αύξηση των μισθών, ωστόσο πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε το κράτος να αντέξει δημοσιονομικά το οικονομικό βάρος.
Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης οι γιατροί δεν επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς «τα χρήματα που τους δίνει το ΕΣΥ δεν τους ικανοποιούν. Η αντιπολίτευση λέει θα διπλασιάσει τους μισθούς. Για να γίνει αυτό χρειάζονται 3 δισ. ευρώ. Πού θα βρεθούν;».
Ακολούθως υποστήριξε ότι τα νοσοκομεία που θα πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία στην Αττική και συγκεκριμένα ο Ευαγγελισμός, το Γεννηματάς, το ΚΑΤ και το Σωτηρία, «για να τα οργανώσουν σημαίνει ότι βρήκαν προσωπικό».
Σημειώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προκηρύσσει στάση εργασίας στον Ευαγγελισμό (13:00 – 15:00) και καλεί σε συγκέντρωση στο νοσοκομείο, αντιδρώντας στα απογευματινά χειρουργεία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επεκτείνεται το κατάστημα αφορολογήτων ειδών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
- Άδειες 10ετίας και νέο τοπίο στην περιφερειακή τηλεόραση
- Η Γερμανία 7 -1 το Κουρασάο στην πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο
- Κατρακυλά η δημοτικότητα του Τραμπ στην αμερικανική ύπαιθρο λόγω ακρίβειας και πολέμου
- Εξιτήριο για τον Γιώργο Μυλωνάκη μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του
- Η Ουάσινγκτον μπλοκάρει τους Τόμαχοκ στη Γερμανία και αποσυνδέει την ασφάλειά της από την Ευρώπη
- Μαγνήτης βλεμμάτων στη Βάρκιζα το αξίας 325 εκατ. ευρώ Moonrise
- Πάνω από 20 δισ. ευρώ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα την επόμενη εξαετία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








