Με αύξηση 49% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, χωρίς αγώνες
Καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 ολοκληρώθηκαν με την Τελετή Λήξης πριν από λίγες ώρες, εντυπωσιάζουν τα στοιχεία για το που ξόδεψαν περισσότερα οι επισκέπτες τις προηγούμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με στοιχεία από τη Visa, την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, το Παρίσι προσέλκυσε 42% περισσότερους κατόχους καρτών Visa από ό, τι την ίδια περίοδο το 2023, ενώ και άλλες πόλεις που φιλοξένησαν εκδηλώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων είδαν σημαντικές αυξήσεις στους επισκέπτες και την καταναλωτική δαπάνη, ειδικά μεταξύ των φιλάθλων που παρακολούθησαν τους αγώνες από κοντά.
Η πιο σημαντική ετήσια αύξηση στα επίπεδα δαπανών στο Παρίσι παρατηρήθηκε σε εστιατόρια, με αύξηση κίνησης στο 49%.
Την ίδια στιγμή, οι κάτοχοι καρτών Visa ξόδεψαν περισσότερα στο Παρίσι από ό, τι το προηγούμενο έτος, με τους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο να ηγούνται της ετήσιας αύξησης με 42% στις δαπάνες τους, ακολουθούμενοι από τους κατόχους καρτών Visa από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (+34%) και τις ΗΠΑ (+32%)
Επίσης, οι κάτοχοι καρτών Visa που παρευρέθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 ξόδεψαν 20% περισσότερο από εκείνους που δεν το έκαναν, με το 39% των Ευρωπαίων φιλάθλων (εξαιρουμένης της Γαλλίας) να ξοδεύουν περισσότερα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σοβαρός τραυματισμός για τον Γιώργο Παπαγιάννη στον αγώνα της Εφές με τον Παναθηναϊκό
- Πρίγκιπας Άντριου: Παραιτείται των τίτλων λόγω Επστάϊν
- Πρώτες δηλώσεις Τραμπ και Ζελένσκι: Οχι και τόσο πρόθυμο ο Τραμπ να δώσει τους Τόμαχοκ
- Δημοσκόπηση MRB: Αλλαγή κυβέρνησης θέλει το 70% και βλέπει ότι η χώρα είναι σε πορεία κρίσης
- ΔΕΗ: Στις 18 Νοεμβρίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μηνου
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Στο -2,42% ο τραπεζικός δείκτης
- Πιερρακάκης με Μπέσεντ στην Ουάσιγκτον για επενδύσεις και ενέργεια
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας 20 έως 24 Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις