Ελλάδα

Ποινική δίωξη σε 8 στελέχη του ΟΣΕ για συμβάσεις 5,5 εκατ. ευρώ για την συντήρηση τρένων και δικτύου

Για τη σύμβαση συντήρησης τρένων ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, έργο που δεν εκτελέστηκε και ανείσπρακτα μισθώματα 2, 5 εκ ευρώ

Σε κακουργηματική δίωξη κατέληξε μία από τις έρευνες για τις συμβάσεις που αφορούν τη συντήρηση του τρένων και του σιδηροδρομικού δικτύου, οι οποίες ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Ύστερα από παραγγελία της Οικονομικής Εισαγγελίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 8 στελεχών της εταιρίας του Δημοσίου ΓΑΙΑ ΟΣΕ και των εταιριών, που ανήκουν στον ιταλικό όμιλο FSI, ΤΡΑΙΝΟΣΕ (νυν Hellenic Train) και Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΤΥ) για κακουργηματική απιστία και ηθική αυτουργία σε αυτή. Τα τότε στελέχη και των τριών εταιρειών κατηγορούνται πως δεν υλοποίησαν πλήρως τη σύμβαση συντήρησης των τρένων, καθώς, όπως προέκυψε την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε, δεν πιστοποιήθηκε η εκτέλεση του έργου για ποσά ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τα πρώην στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ φέρονται να μην εισέπραξαν μισθώματα ακινήτων συνολικού ποσού 2, 5 εκ ευρώ, με συνεχείς παρατάσεις στην έναρξη μίσθωσής τους, με αποτέλεσμα να χαθούν τα χρήματα αυτά.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τη μη πιστοποίηση της εκτέλεσης του έργου συντήρησης των τρένων για 5,5 εκατομμύρια ευρώ που είχαν καταβληθεί, έχει αποδοθεί και στους οκτώ κατηγορούμενους, ενώ το σκέλος που σχετίζεται με την μη είσπραξη μισθωμάτων κατηγορούνται στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ.

Από τους 8 κατηγορουμένους, οι 6 διώκονται για απιστία και οι 2 για ηθική αυτουργία στην απιστία.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu