Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για το Σάββατο 31 Αυγούστου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Σάββατο 31 Αυγούστου 2024.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες έφερε το πετρέλαιο που πήγε πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι
- Η τελική λίστα 63 προϊόντων με πλαφόν: Προστέθηκαν φρέσκα φρούτα – λαχανικά και σερβιέτες – ταμπόν
- WSJ: Το αμερικανικό Πεντάγωνο στέλνει πεζοναύτες και αποβατικά πλοία στη Μέση Ανατολή
- Μαρία Ζάγκα για πλαφόν στα καύσιμα: «Αφήνει στο απυρόβλητο την πηγή του προβλήματος, τα διυλιστήρια»
- Μελέτη PwC για Data Centers: Δημιουργείται μια αγορά έως 5 GW στη ΝΑ Ευρώπη, σε κόμβο εξελίσσεται η Ελλάδα
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Γ. Κωνσταντινίδης (ΟΤΕ): Εξασφαλίζουμε τις υποδομές συνδεσιμότητας για να εξελιχθεί η Ελλάδα σε ψηφιακό κόμβο
- Χρηματιστήριο: Άντεξε (+0,10%) την συνεχιζόμενη τραπεζική πτώση και έκλεισε την εβδομάδα με +0,47%
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









