Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για το Σάββατο 31 Αυγούστου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Σάββατο 31 Αυγούστου 2024.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμα 157 εκατ. ευρώ σε Gucci, Chloe και Loewe για προκαθορισμό των τιμών μεταπώλησης
- ΔΝΤ: Κατεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης στο 2% για την Ελλάδα το 2025
- Συνελήφθη ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα
- ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν 2,4% οι τιμές εισαγωγής βιομηχανικών προϊόντων τον Αύγουστο – Στο -12,2% τα πετρελαιοειδή
- ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε 1,3% ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Αύγουστο – Στο -12,8% ο κλάδος της ενέργειας
- Κυριακούλης: Μετονομάζεται σε Y/KNOT Invest
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί το «Τσουρέκι – THE COOKIE MASTERS»
- Πετραλιάς για Προϋπολογισμό: Φοροελαφρύνσεις 1,2 δισ. ευρώ το 2026 και 1,6 δισ. ευρώ το 2027
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις