Να μην σπάσει τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα.
«Η Ελλάδα ζητεί και λαμβάνει αλληλεγγύη από την Ε.Ε. Οπότε μπορούμε να ζητάμε αλληλεγγύη από την Ελλάδα και αυτή η αλληλεγγύη να μην τερματιστεί μονομερώς, με την Αθήνα να αποσύρει τη συμμετοχή της στα κοινά μέτρα», τόνισε ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Münchner Merkur», που θα δημοσιευθεί την Τετάρτη.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμανε ότι ο ίδιος, καθώς και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, το έχουν ξεκαθαρίσει στον κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια αρκετών συζητήσεων, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να βασίσει σε αυτό τις ενέργειές του στη Μόσχα. Η Ε.Ε. το αναμένει αυτό από εκείνον ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης μιας χώρας μέλους της Ε.Ε.».
Ο κ. Σουλτς επέκρινε επίσης το ελληνικό αίτημα για γερμανικές αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Πιστεύω ότι είναι αντιπαραγωγικό να αναμιγνύουμε αυτά τα συναισθηματικά φορτισμένα θέματα με την τρέχουσα οικονομική κρίση στην Ελλάδα», σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε ότι μοιράζεται την άποψη του Βερολίνου, υποστηρίζοντας ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει ήδη επιλυθεί νομικά και πολιτικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- UBS: Ο Ermotti προειδοποιεί για περίοδο υψηλότερων επιτοκίων εν μέσω αυξανόμενων κινδύνων
- Στο κόκκινο οι αγορές της Ασίας με το Brent πάνω από τα 100 δολάρια
- iPhone Duo: Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone της Apple ξεκινά από 1.999 δολάρια
- iPhone 18 Pro και Pro Max: Καλύτερη κάμερα και αυτονομία, αλλά 100 δολάρια ακριβότερα
- Apple: Νέα εποχή, νέα iPhone, το πρώτο foldable και ανανεωμένα Watch και AirPods
- Σάλος για τα μετρητά του Τραμπ: 45.000 δολάρια σε τρεις στενούς συνεργάτες
- Ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης στο Διάστημα το 2027 – Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τον Αδριανό Γολέμη στο Παρίσι
- Το πετρέλαιο έβαλε φωτιά στις ευρωπαϊκές αγορές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







