Στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού δεν προβλέπεται καμία παρακράτηση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΝΕΡΙΤ.
Το ανταποδοτικό τέλος αποτελεί έσοδο του φορέα και παραμένει σε αυτόν, ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε έγγραφη απάντησή του προς τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη, Δημήτρη Αναγνωστάκη, Ασημίνα Ξηροτύρη και Θωμά Ψύρρα.
Ο κ. Σταϊκούρας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού 2014 από την Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης, τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος υπέρ ΝΕΡΙΤ θα ανέλθουν σε 169.214.287 ευρώ, το σύνολο των εξόδων θα ανέλθει σε 83.376.970 ευρώ και το ισοζύγιο σε 95.807.317 ευρώ.
Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ είχαν ζητήσει να ενημερωθούν αν θα υπάρξει παρακράτηση του 50% του λεγόμενου ανταποδοτικού τέλους προς τη ΝΕΡΙΤ ΑΕ και σε ποια νομική διάταξη θα βασιστεί τυχόν παρακράτηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διευρύνεται το αντικείμενο δραστηριότητας της Unisystems
- Απορρίφθηκε η προσφυγή της Aktor για το «Aenaon» – Επανεκκινεί ο διαγωνισμός των 354 εκατ. ευρώ
- Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων του e-ΕΦΚΑ
- Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελινόιλ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Επέστρεψαν στα κέρδη – Ράλι 8,71% από Kering
- Καφές: Άλμα 3,4% για τον Arabica στα 4,3510 δολάρια ανά λίβρα
- Ευρωπαϊκή Άμυνα 360°: Σχέδιο ετοιμότητας της ΕΕ με κοινά έργα που θα ξεκινήσουν το α΄ εξάμηνο του 2026
- Πούτιν: Μη φιλική ενέργεια οι κυρώσεις των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








