Οικονομία

Στο 1,6% η ανάπτυξη στο γ’ τρίμηνο

Με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 1,6% «έτρεξε» η ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του έτους, με βάση τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους και με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ παρουσίασε αύξηση 0,7%.

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,9% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2013, έναντι αύξησης 1,7% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση του τρίτου τριμήνου στις 14/11/2014.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι διαφορές αυτές είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει πως η συνολική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 0,6% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 1,6%.

Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 1,7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές υπηρεσιών σημείωσαν αύξηση 4,7%, ενώ αντίθετα οι εξαγωγές αγαθών υποχώρησαν κατά 1,2%.

Μείωση κατέγραψαν και οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών καθώς υποχώρησαν κατά 2,5%. Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές αγαθών υποχώρησαν κατά 1,4% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 9,1%.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu